eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ismét működik az Országos Választási Iroda honlapja

Ismét működik az Országos Választási Iroda (OVI) teljes honlapja, amelynek egy részét egy hackertámadás miatt kedden átmenetileg leállították. Az OVI közölte: a visszaélés miatt feljelentést tesz.

A választási ügyekért felelős szaktárca közölte: az OVI szerverére semmilyen behatolás nem történt, a támadó csak olyan "áloldalakat" hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a www.valasztas.hu oldal részei lennének.

Kedden a www.valasztas.hu nyitólapján az Országos Választási Iroda arról tájékoztatta a látogatókat, hogy a honlap egyes oldalaihoz megjelenésében hasonló, de tartalmában módosított adatokat feltüntető, hamis oldalak jelentek meg az interneten. Hangsúlyozták, hogy a másolás a honlap adattartalmát semmilyen formában nem befolyásolja.

Az MTI által megkérdezett informatikus közölte: a támadás nem nevezhető "betörésnek", de kiderült, hogy az oldalon vannak "biztonsági rések". A neonáci nézeteket hirdető kuruc.info saját világhálós oldalán magára vállalta az "egymilliárd forintból készült valasztas.hu" meghekkelését. Egyik programozójuk nevében jelezték: a választási honlap "megérett egy kis korrigálásra".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×