eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Navracsics szerint Gyurcsány áll az MSZP árnyékkampánya mögött

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc tudja, hogy az MSZP vereséget fog szenvedni az áprilisi parlamenti választáson: ellenzéki létre készül, és egy romboló ellenzékiségről győzködi pártja tagjait.

Navracsics Tibor ezt azután közölte hétfőn Budapesten, hogy a Magyar Nemzet szombaton azt írta: egy csütörtöki zárt körű rendezvényen titokban készített hangfelvétel szerint Gyurcsány azt mondta, a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, kik állnak vele szemben.

Navracsics Tibor szerint az MSZP-nél két kampány látható: egy Mesterházy Attila kormányfőjelölt vezette "látszatkampány" és egy sötét, gyűlölködő, Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök által vezetett "árnyékkampány". Az utóbbi az igazi - tette hozzá sajtótájékoztatóján.

Úgy látszik - mondta -, az MSZP-n belül már nem azon folyik a vita, ki lesz a párt kormányfőjelöltje, hanem azon, ki lesz az ellenzéki frakció vezetője.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője úgy véli, a volt miniszterelnök arról győzködi az MSZP tagjait, hogy az ellenzék legfontosabb feladata a kormányzás megakadályozása.

"Érdekes módon Gyurcsány Ferenc egyébként igazat szokott mondani - zárt ajtók mögött; nyilvánosság előtt viszont szinte mindig hazudott" - fogalmazott Navracsics Tibor, hangsúlyozva: itt az idő, hogy a volt kormányfő végre a nyilvánosság előtt is valljon színt.

Megjegyezte, itt az idő arra is, hogy az MSZP megszüntesse "gyűlölködő árnyékkampányát", hogy színt valljon, ki az igazi kampány igazi arca: Mesterházy Attila, a "látszatkampányé" vagy Gyurcsány Ferenc, az "árnyékkampányé".

A fideszes politikus kérdésre azt mondta, csak azt kéri a szocialistáktól, hogy annyira legyenek konstruktívak, amennyire a Fidesz volt. Gyurcsány Ferenc azonban nem ezt a politikát hirdette meg - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az MSZP - ha lesz rá lehetősége - megpróbálja megakadályozni a Fidesz kormányzati struktúrájának kialakítását, Navracsics Tibor úgy válaszolt: Gyurcsány Ferenc mondatából ez következik; az, hogy az MSZP a következő ciklusban, ha ellenzéki frakció lesz, mindent meg fog tenni azért, hogy lebénuljon a magyar politika

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az ügy kapcsán korábban az MTI-nek úgy fogalmazott: "Ha a Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne, akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került hangfelvételt, és ki fog derülni az igazság."

A volt kormányfő a szombathelyi fórumon felmerült kérdéssel kapcsolatos véleményét összegezve elmondta: miközben a kormányzó pártokat erősen kötik a realitások, addig a kormányzati felelősséget nem viselő ellenzéki pártoknak lényegesen nagyobb a mozgásterük. Így könnyen elcsábulhatnak, és akár úgy is dönthetnek, hogy kiszolgálják a legegyszerűbb választói igényeket, ösztönöket is - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint a szocialistáknak stílusban, karakterben "átkozottul keménynek" kell lenniük, és egy percre sem engedhetik elfelejteni, hogy a Fidesz "megígérte a toronyórát lánccal, hogy nyolc évig szisztematikusan félrevezette a választókat".

"Emlékeztetni, szembesíteni, leleplezni a csalást, ez az ellenzék dolga. Határozottan és egyértelműen, úgy, hogy a Fidesz vezetői, köztük elnöke, a pokolba kívánja az azonnali kérdések óráját, a napirend előtti ellenzéki felszólalásokat, az interpellációkat, mert lelepleződik az a gyalázat, amit éveken keresztül folytattak" - hangoztatta a volt miniszterelnök.

Hozzátette ugyanakkor, hogy van, ami viszont megengedhetetlen: a politika tartalmi kérdéseiben nem alkalmazható a "szemet szemért" elv, nem lehet a Fidesz útjára lépni. Ezen a területen felelősen kell viselkedni, tartózkodni kell a szociális populizmus, a nemzeti, vagy tegyük hozzá, bármilyen radikalizmustól - hangsúlyozta a volt miniszterelnök az MTI-nel adott korábbi (vasárnapi) nyilatkozatában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×