Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb információk a Fidesz terveiről - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Választási győzelme esetén a Fidesz egyik legelső dolga lesz a jelenleg érvényes termőföld-vásárlási szabályok módosítása - tudta meg a Népszabadság. A párt célja, hogy minden lehetséges eszközzel megvédje a hazai birtokokat a külföldi spekulációs beruházóktól még akkor is, ha a jelenleg rájuk vonatkozó korlátozásokat nem engedi meghosszabbítani az EU.

A Népszabadság információi szerint a belföldi földpiac élénkítése érdekében akár a jelenleg mintegy félmillió hektáros állami szántóterület éven belüli hazai értékesítése is elképzelhető.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a BKV által pénteken feljelentett cégek egyikének tulajdonosa az a Bölcs Ádám, aki a 168 óra főszerkesztő-helyettesének fia, egy másik gyanúba keveredett társaság ügyvezetője pedig a III. kerületi MSZP elnökségi tagja. A lap emlékeztetett arra, hogy a hétvégén számháború volt a rendőrség és a vállalat között az átadott feljelentések pontos számáról, ugyanakkor közli, hogy újabb ötmillió forinttal lett szegényebb a cég: ezúttal közbeszerzési bírságot fizetett a vállalat.

A Napi gazdaság arról ír, hogy pénteken mindkét magyar makroadat meglepet a piacot: a tavalyi utolsó negyedévben már csupán 0,4%-kal csökkent a GDP, míg a januári infláció a vártnál jobban "beindult" és 6,4% lett. az elemzők szerint folytatódhat a monetáris lazítás, ám a várt inflációs pálya fokozatosan feljebb, a 3%-os jegybanki cél közelébe kerülhet.

A Világgazdaságból kiderül: a magyarországi vendéglők 18-20 százaléka végleg lehúzhatja a rolót az idén, számukra a végső csapást a magyar fogyasztók jelentősen visszaesett vásárlóereje, valamint az ágazatot érintő kormányzati válságkezelő döntések jelentették. Az éttermeket leginkább az egykulcsos, 25 százalékos áfa, valamint az étkezési jegyek és az üdülési csekkek megadóztatása sújtja.

Hanganyag: Gál Ildikó