eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mit keresnek a politikusok a közösségi oldalakon?

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában alkalmazott technika után már Magyarországon is egyre több politikus jelenik meg a közösségi oldalakon. Fűrész Gábor kommunikációs szakember szerint ez lesz az idei magyar választási kampány újdonsága, ugyanis ezzel a politikailag kevésbé aktív választókhoz is eljuthatnak.

A direkt marketing lehetőségeit már maximálisan kihasználták a politikusok. Az e-mailjeink között található politikai témájú leveleket az emberek nagytöbbsége automatikusan a spam-ek közé teszi, míg a postaládában található szórólapok vagy füzetek hamar a kukában végzik. Annak sem sokan örülnek, ha a telefonjukban szólal meg egy vezető politikus hangja.

De vannak-e még új lehetőségek a kampánystratégák számára? Mi a helyzet az internettel vagy a közösségi oldalakkal?

A közösségi oldalak leginkább a 30 év alattiak körében kedveltek. Õk azonban nem igazán érdeklődnek a politika iránt. Vajon érdemes mégis megszólítani őket például a Facebookon?

Fűrész Gábor kommunikációs szakember szerint igen, egy üzenet ugyanis különösen hatásos lehet akkor, ha a fogadó fél nem is számít rá. Más kérdés persze, hogy a közösségi oldalakat a magyar politika korábban a privát szféra részének tekintette, amit a felhasználók minden bizonnyal nem bántak.

Az Egyesült Államokban már az internet is egy fontos terepe a kampánynak, és bár igen lassan, de a magyar politikusok is megjelentek ezeken az oldalakon. Gusztos Péter szabad demokrata politikus futóblogját igen sokan követik nyomon, a Pettkót a patkóba című, nem teljesen kampánycélokat szolgáló csoporthoz is majdnem 140 ember csatlakozott, köztük maga az MDF-es politikus, Pettkó András.

De fellelhető a Facebookon a szocialista frakció jó része. A közösségi portálon oldalt nyitó országgyűlési képviselők száma különösen az utóbbi hetekben szaporodott meg.

Fűrész Gábor úgy véli: az internet egy olyan kiaknázatlan terület, ahol bőven van még lehetősége a politikai kampányok készítőinek.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×