Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jutalom az APEH- és a VPOP-alkalmazottaknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz módosítja majd a tb-alapok költségvetését. Jutalom az APEH- és a VPOP-alkalmazottaknak. Az évtized legjobb sorozatai. Változásokra vár a piac. Vagyonadó: sok minden bizonytalan. Ennyit kaszál az állam a robbanó benzinárakon.

 Módosítják majd a társadalombiztosítási alapok költségvetését, ha a Fidesz kerül kormányra - írja a Magyar Nemzet. Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa a lapnak azt mondta: hogy több pénzt ők sem tudnak "előteremteni" az egészségügyi ágazatnak, de a feladatok újrasorolásával, a belső tartalékok feltárásával 200 milliárd forinttal több juthat az egészségügyre, mint amennyi a költségvetési törvényben szerepel.

A Magyar Nemzet szerint karácsony előtt az adóhivatal dolgozói között bruttó 3,6 milliárd forint, a vámhatóság alkalmazottai között pedig 1,5 milliárd forint jutalmat osztottak ki Oszkó Péter döntésére. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 15 ezer dolgozója valamint a Vám- és Pénzügyőrség hétezer fős állománya osztozott a jutalmon, ami nagyjából minden érintett egyhavi fizetésének felelt meg.
A lap saját információra hivatkozva azt írja: "...Oszkó nem feltétlenül saját elhatározásából döntött a pluszpénzek kifizetéséről. Úgy tudjuk, az IMF egyértelművé tette a pénzügyminiszter előtt: nem nézi jó szemmel, ahogy a Bajnai-kormány a két pénzbeszedő szervezettel bánik."

Az index.hu az évtized legjobb sorozataiból válogatott. Ha kíváncsi miért a Dr. House vezeti a listát, kattintson az indexre.

Változásokra vár az ingatlanpiac - írja a Napi Gazdaság. Teljesen megállt a forgalom az év végére: a piaci szereplőket a válság és a hitelszűke mellett az illetékcsökkenés és a vagyonadó bevezetése is kivárásra készteti.

A Világgazdaság szerint számos bizonytalanság van a vagyonadó körül. Az biztos, hogy az erről szóló törvény január 1-jén hatályba lép, viszont a szakértők szerint van esély arra, hogy az Alkotmány Bíróság az alaptörvénybe ütközőnek minősíti a vagyonadót.

A portfolio.hu azt vizsgálja, hogy mi lehet a robbanó üzemanyagárak mögött. Újabb jelentős üzemanyagár emelkedésre számíthatnak az autósok január 1-től, hiszen a jövedéki adó július után ismét emelkedni fog. Az adóemelésnek köszönhetően a költségvetés éves szinten mintegy 50 milliárd forint többletbevételhez jut.

Hanganyag: Szépvölgyi István