eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyakó: Elég lenne, ha a Fidesz nem fúrná a kormányt

Az MSZP szerint a Fidesznek elég lenne támogatnia, de legalábbis nem "fúrnia" a válságkezelő kormány munkáját - mondta az MSZP szóvivője az MTI-nek, válaszolva Orbán Viktor Fidesz-elnöknek az egyik napilapban megjelent interjújára. Nyakó István szerint, ha a Fidesz valóban a rendben, és nem a káoszban volna érdekelt, akkor nemhogy 100 napot nem kellene várnia, hanem egyetlen percet sem.

Az MSZP szóvivője közölte: a válságkezelő kormány ugyanis épp rendet tesz az ország pénzügyeiben, a bankok és a közbiztonság dolgában. Elég volna támogatni, vagy legalább nem fúrni ezt a munkát - fogalmazott.

A szóvivő szerint, ha a Fidesznek van arra javaslata, hogyan lehetne egymillióval növelni a foglalkoztatottak számát, akkor nem kellene várnia addig, amíg kormányra kerül, hanem azonnal elő kellene terjesztenie.

Nyakó István szemfényvesztésnek nevezte az ellenzéki pártelnök azon kijelentését, miszerint akkor lesz meg az egymillió új munkahely, ha pártja kormányra kerül. Utalt arra, hogy a válságkezelő kormány támogatásokkal nagyon sok munkahelyet megőrzött.

A szocialista politikus azt mondta, biztos abban, hogy nagyon divatos lesz a választások után néhány hónapig a szocialista politikusok üldözése. Megfogalmazása szerint az ígéretekhez képest nulla teljesítményt majd azzal leplezik, hogy üldözik a szocialista politikusokat.

Nem kell száz nap

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Blikk című napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban azt mondta: nem kell majd a 100 napos türelmi idő a Fidesznek, amennyiben győz az országgyűlési választásokon, és kormányt alakíthat. A munkát azonnal el kell kezdeni: egyebek mellett egymillió új munkahelyre, háromezerrel több rendőrre, az adórendszer átalakítására van szükség - fejtette ki az ellenzéki politikus.

Orbán Viktor szerint az első intézkedések között olyan "tehertételektől szabadulnának meg, mint például a közbiztonság hiánya, az ésszerűtlen politikai döntések, a BKV-sztorik, vagy a mostani veszélyes költségvetés és az abból fakadó bajok". Hangsúlyozta, hogy jobb költségvetés kell, takarékosabb gazdálkodás és munkahelyteremtés.

A Fidesz elnöke kijelentette: felelős politikusok nem tehetik meg, hogy nem öntenek tiszta vizet a pohárba. A hivatali visszaéléseket fel kell tárni, az elkövetőket meg kell nevezni, és a büntetéseket ki kell szabni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×