eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horn Gábor: "Nekem ez az ország mindennél fontosabb"

"Higgyék el, fontosabb nekem, hogy mi lesz az SZDSZ-szel annál, hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom." Ezt mondta a kisebbik kormányzópárt ügyvivője és államtitkára a köztelevízió április 8-i, reggeli hírműsorában. Horn Gábor szerint a húszperces interjúban ennek ellenkezőjéről beszélt. Az InfoRádiónak a politikus azt nyilatkozta: ha nem lenne számára ez az ország mindennél fontosabb, akkor az SZDSZ nem készülne kilépni a koalícióból.

Horn Gábor az InfoRádiónak elmondta: a 20-25 perces interjúban valójában azt fejtegette, hogy a legfontosabb kérdés az ország és nem a koalíció, vagy a két párt magánügye.

A politikus közölte: neki ügyvivőként az a felelőssége, hogy összetartsa a pártot, és jelen legyen a magyar közéletben a liberális alternatíva. Horn Gábor hozzátette: ennek kapcsán hangzott el az ominózus félmondat is.

Ha hiszik, ha nem a hallgatók, de nekem ez az ország mindennél fontosabb. Ha nem így lenne, ha nem így lett volna, akkor valószínűleg az SZDSZ most nem a koalícióból kifelé lábalna: nem látjuk a módját annak, hogy tovább csináljuk. Nyilván sokkal kényelmesebb lenne, vagy akár a párt érdekét is jobban szolgálná egy koalíciós lehetőség - mondta a szabad demokrata ügyvivő.

Horn Gábor azt mondta: a kormányon belül immáron hat éve a Szabad Demokraták Szövetségét képviseli. A politikus úgy vélte: az ország érdekében nincs értelme abban a koalícióban lenni, amelynek közösen vállalt programját a miniszterelnök és pártja felmondta.

A kisebbik kormányzópárt ügyvivője kérdésre válaszolva arról is beszélt: noha nem zárja ki az előrehozott választások lehetőségét, de az SZDSZ abban érdekelt, hogy 2010-ben normális keretek között legyenek parlamenti választások.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×