Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bűnpártolással gyanúsít az ügyészség egy kiskunhalasi férfit a Zuschlag-üggyel összefüggésben. A gyanúsítottak száma így tizenötre emelkedett.

H. Tibor a tizenötödik gyanúsítottja a Zuschlag János nevével fémjelzett korrupciós eljárásnak, amely különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt indult a volt szocialista politikus és társai ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese az InfoRádióban elmondta: a férfi, aki szabadlábon védekezik, nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen azonban panaszt emelt.

Elmondta azt is: elképzelhető, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem tudják március 19-ig lezárni a nyomozást, hanem egy-két héttel meghosszabbítják azt.

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét - társaival együtt - a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja társadalmi szervezetek költségvetési támogatásainak szabálytalanul felhasználása miatt.

A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Hanganyag: Kálló Izabella