Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A jövő héten kiderül, melyik kórházban mennyit kell várni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egészségbiztosítási Felügyelet a jövő hétre ígéri azt a listát, amelyből kiderül: melyik kórházban mennyi a várakozási idő. A kórházaknak internetes oldalukon február elsejéig föl kell tüntetniük a várólistákat.

A Népszabadság arról tájékoztat, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelet a jövő hétre ígéri azt a listát, amelyből kiderül: melyik kórházban mennyi a várakozási idő. Az egészségügyi tárca készülő rendelete hat területen - szemészet, ortopédia, sebészet, kardiológia, urológia, nőgyógyászat - ír elő kötelező várólista-nyilvántartást az intézmények számára. A kórházaknak internetes oldalukon február elsejéig föl kell tüntetniük a várólistákat. Ha nem teszik, pénzbüntetést kapnak. Sürgősségi ellátásban nem szabad várakoztatni a beteget. Leggyakrabban a mozgásszervi és a szívbetegeknek kell hónapokat, néha több évet várniuk. Ám a betegnek joga van akár másik intézményt választani, ha tudja, hol rövidebb a sor.

A Magyar Nemzet írja, hogy édesapja szerint a maffia juttatta Magyarországra a tizenkét éves gyergyószentmiklósi G. Istvánt, aki hónapok óta fosztogatta a járókelőket a fővárosi Blaha Lujza téren, és aki a múlt csütörtökön ugyanott megkéselt egy nála három évvel idősebb kamaszt. Idősebb G. Istvánt az erdélyi Krónika újságírója találta meg csütörtökön a székely kisváros peremén, egy hat négyzetméteres putriban. A cigány család szociális segélyből, kukázásból és kéregetésből él, egyetlen gyermeküket sem sikerült iskoláztatniuk. Az apa szerint a korábban a város pályaudvarán kéregető gyermekének, Istvánnak tavaly Besztercéről veszett nyoma, ahová nővérét ment meglátogatni.

Az Index cikke szerint az elmúlt év legjobb magyar játékosának választott Hajnal Tamás öt góljával, gólpasszaival, lendületes játékával felkeltette több Bundesliga-csapat figyelmét: úgy tűnik, a labdarúgó augusztusban már a Borussia Dortmund irányítója lesz. A sárga-feketék megkezdték a tárgyalásokat, a magyar játékos az első számú célpontjuk.

A Világgazdaság összefoglalója szerint olcsóbbá válik a hazai lakossági ügyfeleknek kínált fogyasztási hitelek előtörlesztése az új uniós direktíva révén, amelyet szerdán szavazott meg az Európai Parlament. A változás a teljes lakossági hitelállomány mintegy ötödét - mai állás szerint 1200 milliárd forintot - érinti, és számos ponton alkalmazkodásra kényszeríti majd a hazai hitelintézeteket is, ám közülük egyelőre kevesen kezdték meg a felkészülést.