Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.

Amióta kedd éjjel elállt a havazás, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. teljes kapacitással, 80 munkagéppel takarította a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, valamint az egészségügyi intézményekhez, logisztikai elosztó központokhoz vezető fontos mellékútvonalak tisztítását - mondta az InfoRádiónak a szervezet helyettes szóvivője.

Horváth László közölte: ezekkel a munkálatokkal az FKF munkatársai már a hajnali órákban végeztek, így megkezdődhetett a mellékútvonalak takarítása is, a burkolat a legtöbb helyen már nem havas, csak latyakos.

Az FKF Zrt. dolgozói napközben folytatják a síkosságmentesítést és a mellékutak megtisztítását, amennyiben azonban újra hullani kezd a hó, a munkagépek visszatérnek a főútvonalakra.

Nem járnak az elővárosi vonatok

Szerda hajnalban csak a Bakonyban és Esztergom környékén hullott a hó, az ország más részein legfeljebb szállingózott, a vasúti közlekedés ennek ellenére nem volt zavartalan - mondta az InfoRádiónak a MÁVINFORM ügyeletese.

Both Ferenc közölte: bár a MÁV-járatok a kora reggeli vonatok menetrend szerint elindultak, a nagy mennyiségű hó miatt azonban váltóállítási problémák merültek fel, emiatt néhány vonalon nem indították el az elővárosi vonatokat.

Más járatokkal, valamint a távolsági személyvonatokkal ugyanakkor minden állomás megközelíthető, emiatt 10-15 perces késésekre lehet számítani - tette hozzá az ügyeletes.

Amint a váltók újra állíthatók lesznek, a MÁV forgalomba állítja az elővárosi vonatokat is - jelentette ki Both Ferenc.