Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már járnak a liftek a 2-es metró két megállóhelyén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Átadták szerdán az első lifteket a 2-es metró vonalán, a felújított Stadionok és Pillangó utcai megállóban. A közlekedési társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a többi állomás esetében nem kaptak kedvező ajánlatot a liftek beépítésére, ezért vizsgálják, hogy a későbbiekben hogy tudják megoldani ezt a problémát.

Immár lifttel is el lehet jutni a peronokra a 2-es metró vonalának két megállójában, a Stadionoknál és a Pillangó utcánál - mondta az InfoRádiónak a BKV szóvivője.

A BKV a 2-es metró a korábban felújított állomásokra is lifteket tervezett, a beérkezett ajánlatokat azonban anyagi okokból nem tudta elfogadni a cég - közölte Kiricsi Karola.

A szóvivő hozzátette: meg kell vizsgálni, milyen módon lehet jóval kevesebb forrás felhasználásával - a törvény által előírt 2010-es határidőig - mégis akadálymentessé tenni a megállókat.

Elkészülnek

A 2-es metró idén felújított állomásai közül kettő - az Örs vezér terei és a Pillangó utcai - átadási határideje november 30-án lejárt, akkor a munkálatokat végző vállalkozó készre is jelentette a munkát - mondta december elején az InfoRádiónak a BKV főmérnöke.

Molnár Gábor kifejtette: mindez azonban nem jelenti azt is, hogy el is készültek a munkák. Kezdetét vette a műszaki átadás-átvételi eljárás, amely 28 napig tart a törvény adta lehetőségek szerint.

Kiricsi Karola szóvivő most közölte: e két állomás, valamint a Stadionok megállóhely felújítása is határidőre elkészül.

Hanganyag: Tenczer Gábor