Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A ritkaság: itt nem épül pláza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem támogatta a fővárosi önkormányzat városfejlesztési és városképvédelmi bizottsága, hogy a földalatti Mexikói úti végállomásánál egy plázát építsenek. Ughy Attila, a testület elnöke elmondta, hogy a tervet nem tartják elég kiérleltnek, és a közelben lakók is tiltakoznak ellene.
Hatalmas viták övezték

a legutoljára átadott budapesti bevásárlóközpontot. Az Aréna Plaza kapcsán sokan azt kifogásolták, hogy a város egy, már eleve zsúfolt pontjára épült, odavonzva a látogatókat, úgy, hogy a tömegközlekedés fejlesztéséhez a beruházó nem járult hozzá.

A tömegtől és a zsúfoltságtól félnek azok is, akik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás közelében laknak, hiszen hamarosan oda is egy bevásárlóközpont épül.

A lakók mindenhol azt szeretnék, ha csak az ott élőket kiszolgáló üzletek nyílnának, és nem olyanok, amelyek tömegeket vonzanak.

Ebből a megfontolásból döntött úgy a fővárosi közgyűlés városfejlesztési bizottsága, hogy nem támogatja egy újabb bevásárlóközpont építését a földalatti Mexikói úti végállomásánál - mondta az InfoRádióban a bizottság elnöke.

A beruházás ellen az ott élők, és a kerületi önkormányzat is tiltakozott. A zuglói kertvárosban élők nem akarják, hogy a városrész kapujánál egy 30 méter magas épületet húzzanak fel - közölte Ughy Attila.

Hanganyag: Tenczer Gábor