eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A ritkaság: itt nem épül pláza

Nem támogatta a fővárosi önkormányzat városfejlesztési és városképvédelmi bizottsága, hogy a földalatti Mexikói úti végállomásánál egy plázát építsenek. Ughy Attila, a testület elnöke elmondta, hogy a tervet nem tartják elég kiérleltnek, és a közelben lakók is tiltakoznak ellene.

Hatalmas viták övezték

a legutoljára átadott budapesti bevásárlóközpontot. Az Aréna Plaza kapcsán sokan azt kifogásolták, hogy a város egy, már eleve zsúfolt pontjára épült, odavonzva a látogatókat, úgy, hogy a tömegközlekedés fejlesztéséhez a beruházó nem járult hozzá.

A tömegtől és a zsúfoltságtól félnek azok is, akik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás közelében laknak, hiszen hamarosan oda is egy bevásárlóközpont épül.

A lakók mindenhol azt szeretnék, ha csak az ott élőket kiszolgáló üzletek nyílnának, és nem olyanok, amelyek tömegeket vonzanak.

Ebből a megfontolásból döntött úgy a fővárosi közgyűlés városfejlesztési bizottsága, hogy nem támogatja egy újabb bevásárlóközpont építését a földalatti Mexikói úti végállomásánál - mondta az InfoRádióban a bizottság elnöke.

A beruházás ellen az ott élők, és a kerületi önkormányzat is tiltakozott. A zuglói kertvárosban élők nem akarják, hogy a városrész kapujánál egy 30 méter magas épületet húzzanak fel - közölte Ughy Attila.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×