eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Esélyegyenlőségi nagykövet lett Palya Bea és Kaltenbach Jenő

Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman és Palya Bea énekes lett Magyarország esélyegyenlőségi nagykövete; megbízólevelüket Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter adta át Budapesten, az esélyegyenlőség éve keretében.

A tárca szóvivője elmondta: a nagykövetek feladata, hogy személyiségükkel és munkájukkal hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség ügyére.

Schranz Edit közölte: a héten médiakampány indul, jövő hétfőn pedig egész napos partnerségi konferenciát rendeznek.

Kaltenbach Jenő 1995 óta a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, 2005-től az Európai Ombudsman Intézet alelnöke.

Palya Bea magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzene, jazz, énekelt vers műfajokban is.

Az Európai Bizottság két évvel ezelőtt nyilvánította az esélyegyenlőség évének 2007-et.

Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×