eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
Tűzoltó oltja a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezetét 2024. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Fontos bejelentés a kiégett miskolci barlangfürdőről

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján. A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett.

Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület-Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a rekonstrukciós munkálatok során végig kell gondolni, miként tudják még szebbé és jobbá tenni a fürdőt.

Leszögezte, a biztosításon felül

kormányzati segítségért fog fordulni,

mert kieső turisztikai bevételekről, illetve az ott dolgozó emberekről van szó. A borsodi vármegyeszékhely megválasztott vezetője nyugalomra intett mindenkit és közölte, most a szakértői vizsgálatok következnek és csak utána tudják megállapítani a tűz okát és a keletkezett károkat.

Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa Mozgalom-Velünk a Város), Miskolc hivatalban lévő polgármestere azt mondta, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

Emlékeztetett arra, hogy 27 évvel ezelőtt a város egy másik ikonikus épülete, a Deszkatemplom semmisült meg egy tűzesetben. Mint mondta, péntek este óta a két polgármester számtalan felajánlást kapott a káreset kapcsán.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, gondoskodnak a munkavállalókról és átszervezésekkel biztosítják azt, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek.

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a tűzoltókhoz este fél 8 után érkezett a riasztás arról, hogy a barlangfürdő aquaterápiás részlegének második emeletén tűz keletkezett, ami később a tetőszerkezetre is átterjedt.

Közlése szerint a tető sajátosságai és a rendkívüli forróság nehezítette az oltást. A munkálatokban tíz járművel negyven tűzoltó vett részt, a miskolciak mellett Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról érkeztek tűzoltók. A lángokat éjfél után sikerült eloltani, illetve a közeli erdőre való továbbterjedését megakadályozni. Személyi sérülés nem történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×