eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor nem lesz többet kormányfő-jelölt?

A Fidesz alapító tagja, Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy Orbán Viktor újra miniszterelnök-jelölt lesz. A debreceni polgármester szerint a pártnak más felállásban kell a következő választáson megméretnie magát. A párt alapító tagja szerint átmeneti periódus következik a jobboldal életében.

Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy Orbán Viktor még egyszer a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz. A párt alapító tagja a közszolgálati televízióban úgy fogalmazott, hogy a Fidesznek "más felállásban kell egy következő választáson megmérettetni magát".

A debreceni polgármester kijelentette: a Fidesz a választásokon rengeteg embert megszólított, akik kifejezetten Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltségére szavaztak, ezért nem hiszi, hogy most kapkodni és "rossz személyi döntéseket" kellene hozni.

Kósa Lajos szerint azt, hogy Orbán Viktornak távoznia kell-e a Fidesz éléről, a párt kongresszusának kell eldöntenie, de szerinte "nem feltétlenül kell mennie". A párt alapító tagja szerint átmeneti periódus következik a jobboldal életében. "Újra kell rendezni a sorokat, el kell kezdeni újra építkezni" a következő választásokra felkészülve - jelentette ki.

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei elnöke hangsúlyozta, hogy az újrarendezésben, a szövetség összetartásában Orbán Viktornak - akit a magyar politikai élet egyik legtehetségesebb emberének nevezett - kulcsszerepe van.

Szijjártó: senki se latolgasson esélyeket

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy reagált Kósa Lajos kijelentésére: két nappal a választások után "egyikünk sincs abban a helyzetben, hogy 2010-es, vagy ki tudja mikori választási esélyeket latolgasson".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×