Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor nem lesz többet kormányfő-jelölt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz alapító tagja, Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy Orbán Viktor újra miniszterelnök-jelölt lesz. A debreceni polgármester szerint a pártnak más felállásban kell a következő választáson megméretnie magát. A párt alapító tagja szerint átmeneti periódus következik a jobboldal életében.

Kósa Lajos nem tartja valószínűnek, hogy Orbán Viktor még egyszer a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz. A párt alapító tagja a közszolgálati televízióban úgy fogalmazott, hogy a Fidesznek "más felállásban kell egy következő választáson megmérettetni magát".

A debreceni polgármester kijelentette: a Fidesz a választásokon rengeteg embert megszólított, akik kifejezetten Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltségére szavaztak, ezért nem hiszi, hogy most kapkodni és "rossz személyi döntéseket" kellene hozni.

Kósa Lajos szerint azt, hogy Orbán Viktornak távoznia kell-e a Fidesz éléről, a párt kongresszusának kell eldöntenie, de szerinte "nem feltétlenül kell mennie". A párt alapító tagja szerint átmeneti periódus következik a jobboldal életében. "Újra kell rendezni a sorokat, el kell kezdeni újra építkezni" a következő választásokra felkészülve - jelentette ki.

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei elnöke hangsúlyozta, hogy az újrarendezésben, a szövetség összetartásában Orbán Viktornak - akit a magyar politikai élet egyik legtehetségesebb emberének nevezett - kulcsszerepe van.

Szijjártó: senki se latolgasson esélyeket

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy reagált Kósa Lajos kijelentésére: két nappal a választások után "egyikünk sincs abban a helyzetben, hogy 2010-es, vagy ki tudja mikori választási esélyeket latolgasson".