Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demszky felesége és a szolgálati autó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fővárosi jogszabályok szerint Demszky Gábor felesége jogosan vezetheti a főpolgármester szolgálati gépkocsiját, és jogosan tankolhat is bele az autó rendszámára kiállított benzinkártyával - mondta az InfoRádiónak Tiba Zsolt főjegyző. A Központi Nyomozó Ügyészség nyomozást indított városházi üzemanyagkártyák felhasználásával kapcsolatban, ám az ügynek még nincs gyanúsítottja.

A fővárosi jogszabályok szerint Demszky Gábor magáncélra is használhatja szolgálati gépkocsiját. Az 1671/2002-es közgyűlési határozat szerint a főpolgármesteri hivatal a magáncélú használat költségét is viseli.

Tiba Zsolt főjegyző az InfoRádiónak elmondta, hogy a szolgálati autót rendszámra szóló üzemanyagkártyával az tankolhatja meg, akinek engedélye van a gépjármű vezetésére.

A benzinkút lehet a felelős

Demszky Gábor felesége részére a hivatal 2002-ben állított ki ilyen engedélyt. Tiba Zsolt hozzátette, hogy a tankolásnál a benzinkút a kiadott számlán szerepelteti a gépkocsi rendszámát, ami nem térhet el a kártyán feltüntetett rendszámtól. Ezért a benzinkút felelős, ha másként járna el, akkor fizetnie kellene.

Mint arról korábban az InfoRádió beszámolt, Demszky Gábor kijelentette: informális úton tudomást szerzett arról, hogy a hatóság eljárást indít ellene, aminek az a lényege, hogy a felesége tankolt az ő szolgálati gépkocsijába.

Az InfoRádiónak ügyészségi források megerősítették, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség március 20-án nyomozást indított városházi üzemanyagkártyák felhasználásával kapcsolatban, ám az ügynek még nincs gyanúsítottja.