eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György

Oszlopokról filmezhet az új traffipax

Az autópályák mellett automatikus sebességellenőrző rendszerek telepítését tervezi a rendőrség. A berendezéseket oszlopokra és hidakra szerelnék - mondta el az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Gégényi István közölte: a kamerák képesek a forgalom száz százalékának a felügyelésére, lefényképezik a gyorshajtókat, és adataikat továbbítják a rendőrséghez.

Ettől kezdve az eljárás ugyan úgy folytatódhat, mintha rendőri kezelésű traffipax-szal mérték volna be a gyorshajtót.

A Budapesten az M3-as bevezető szakaszán közel tíz éve működő kamerák ennek a technikának az elődjét jelentik, mivel ezek még filmre rögzítik az adatokat, ezt a filmet időről-időre ki kell venni a berendezésből, ezután következhet a kiértékelés - tette hozzá Gégényi István.

Nyugat-Európában már működik

Az ORFK közlekedésrendészeti osztályának munkatársa elmondta: a terv jelenleg vizsgálati szakaszban van, de több nyugat-európai országban már eredményesen alkalmazzák az automata traffipaxokat.

Gégényi István szerint még nem dőlt el, mikor és mennyi kamerát telepítenek majd; korábban arról volt szó, hogy a kamerák nyártól üzemelhetnet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×