eur:
392.62
usd:
367.43
bux:
66112.43
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Demszky jött, látták, eltűnt

A BKV leszedette a területén elhelyezett, a főpolgármestert kifigurázó plakátokat az "üzleti érdekek sérelme miatt". A Fidesz ebben a szólásszabadság hiányát látja, és az SZDSZ sem ért egyet a döntéssel.

Schimmer Erzsébet, a BKV Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: azért kérték a plakátok leszedését az azokat kihelyező cégtől, mert „a BKV tulajdonosának bármely képviselőjével kapcsolatosan negatív reklám sérti a BKV és a tulajdonos jó hírnevét”, valamint a társaság üzleti érdekeit.

A BKV menedzsmentje önállóan döntött, senki nem kérte a társaságot a lépés megtételére – hangsúlyozta a szóvivő.

A fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője szerint a plakátok eltüntetése azt mutatja: Demszky Gábor Budapestje úgy működik, mint a 70-es évek Magyarországa; nincs szükség formális cenzúrára, mert az öncenzúra enélkül is mindent elintéz.

Kupper András úgy vélte: alkotmányos alapjogok sérültek, például a vállalkozás szabadsága és a szólásszabadság.

A frakcióvezető tagadta, hogy a Fidesznek köze lenne a plakátokhoz, vagy az azokat megrendelő Budapesti Riport című újsághoz.

A fővárosi SZDSZ frakciójának vezetője az InfoRádióban közölte: a főpolgármesternek és a pártoknak semmilyen szerepük nem volt abban, hogy a plakátok lekerültek a helyükről.

"Én úgy gondolom, hogy ezt nem kellett volna megtenni, mert rossz látszatot kelt, ugyanakkor azt sem kezdeményezzük, hogy a plakátokat tegyék vissza a helyükre" – tette hozzá a frakcióvezető.

A Jean-vicces hirdetések helyett hétvége óta egy fehér felület látható a következő felirattal: "Hova tűnt innen uram? Elfehéredtem, Jean.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Begyújtotta a rakétákat a forint

Begyújtotta a rakétákat a forint

Szerdán negatív korrekcióba kezdett a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is erősödik a forint, emellett pedig a dollár korrekciója is folytatódik. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az MNB ismerteti a devizatartalékok állományának alakulását, az ÁKK pedig kötvényaukciót tart. Az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×