eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Keményebb büntetéseket szorgalmaz a Fidesz

Legkésőbb a jövő héten benyújtja az Országgyűlésnek a Büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát a Fidesz. A párt szóvivője az InfoRádióban elmondta: a jogszabály-változtatásra azért lenne szükség, mert az utóbbi időben növekedett a gyermekek és az idősek elleni bűncselekmények száma. Az MSZP szerint meglepő, hogy a Fidesznek ez most jutott az eszébe.

A jövő héten beterjeszti a parlament elé a Büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát a Fidesz. A nagyobbik ellenzéki párt szóvivője, Révész Máriusz közölte, hogy a módosítás két területet érintene: növelné a büntetési tételeket, és szűkítené a fogvatartás során adható kedvezmények körét.

A Büntetőtörvénykönyv módosítására Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap tett javaslatot a párt debreceni évnyitó nagygyűlésén.

Az MSZP szóvivője az indítvány beterjesztéséig nem kívánt állást foglalni a javaslatról. Nyakó István ugyanakkor úgy fogalmazott: meglepő, hogy a Fidesznek kampányidőszakban jut eszébe az elesettek védelme.

A politikus az InfoRádióban azt mondta: a jogalkotók folyamatosan vizsgálják: hogyan lehet hatékonyabbá tenni a gyermekek és idősek védelmét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×