eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A hagyományok miatt áll garázsban 30 új mentőautó

Az InfoRádió úgy tudja, hogy 30 új mentőautót azért nem állítottak még szolgálatba december óta, mert nincs meg a rendszámuk és a forgalmijuk. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis ragaszkodik a hagyományokhoz.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még karácsony előtt adott át 30 új mentőautót az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ). Az ellenzéki Fidesz napokkal később azt sérelmezte, hogy a járművek még mindig nem álltak forgalomba.

Az InfoRádió megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahol Győrfi Pál szóvivő elmondta: az OMSZ tehet arról, hogy az új autók még mindig garázsban állnak.

„Az Országos Mentőszolgálat vállalt még néhány nap szolgálatot a régi autókkal, annak érdekében, hogy ez a 30 új autó már a mentőszolgálat tradicionális rendszámait kaphassa. Szerettünk volna visszatérni azokhoz a hagyományokhoz, melyek a mentőknél az „MA” rendszámokat, a két betű négy szám kombinációjából álló rendszámokat jelentették. Lehet, hogy kívülállónak ezek feleslegesnek tűnnek, de számunkra egyfajta szimbólumot jelentenek, méghozzá egy olyan korszakét, amikor a mentős munka megbecsültnek számított és a mentődolgozók pedig képviselték mindazokat az értékeket, amelyekre büszkék vagyunk, és amelyeket szeretnénk a jövőben is képviselni.”

Győrfi Pál elmondta még, hogy egy-két napon belül a mentők megkapják a rendszámokat, és szolgálatba állhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×