INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Ki vesztett és ki erősödött a háború első éve után? Van-e esély a békére? Nógrádi György, Inforádió

2023. február 24. 18:15

Mit tanultunk az orosz-ukrán háború első 12 hónapjából? Hogyan alakultak a harci cselekmények? Mit mutatott meg a háború modern eszközökkel folytatott hadviselésről? Hogyan változott meg a három nagyhatalom viszonya? Milyen következményekkel járt a háború Európára nézve? Milyen hosszútávú következményei vannak Ukrajnára? Mit veszített Európa a háború miatt? Milyen károkat szenvedett el Ukrajna? Mennyire gyengült meg Oroszország és mennyire erősödött meg az Egyesült Államok? Egységesebb lett-e a NATO, vagy felszínre jöttek egyes korábbi törésvonalak?
Mi volt Vlagyimir Putyin eredeti célja, és változott-e ez egy év után? El akarja-e foglalni Oroszország Ukrajna egészét, vagy az erről szóló nyilatkozatok csak a hadi kommunikáció részének tekinthetőek? Mi lesz Moldova sorsa? Mi derült ki az orosz elnök évértékelő beszédéből? Miről tárgyal a háttérben az amerikai és orosz titkosszolgálat vezetése? Mikor, milyen feltételekkel lehet vége a háborúnak? Ki közvetíthet ebben, kinek kivel kell tárgyalnia? Lehet-e béke orosz-amerikai tárgyalás nélkül? Mi az Egyesült Államok hosszú távú célja és haszna a konfliktusban? Hogyan hat ki a háború Németországra?
Közelebb vagyunk-e a háború végéhez, mint 12 hónappal ezelőtt, vagy az eszkaláció felé megyünk?
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Inforádió Aréna c. műsorában az orosz-ukrán háború kitörésének első évfordulóján, 2023.02.24-én. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018