eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett első új vakcinái Budapesten, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és infektológiai intézet - Szent László telephelyén 2022. szeptember 7-én. Az eredeti vírustörzsre és az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett oltóanyagból 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 millió adagjából.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Borús hír érkezett a Pfizer-vakcinák gyártójától

A Moderna után újabb gyógyszervállalat panaszkodik a visszaeső keresletre.

Húsz százalékkal csökkentette a Covid–19 vakcina idei eladásaira vonatkozó előrejelzését a BioNTech német biotechnológiai vállalat – írja a Portfolio a Bloomberg értesülésére hivatkozva.

A cég közölte, hogy a

vakcina értékesítéséből várhatóan csak 4 milliárd euró bevételük lesz, szemben az eredetileg tervezett 5 milliárd eurós összeggel.

Nemcsak a Pfizer, hanem amerikai konkurense, a Moderna is arra kényszerült az elmúlt időszakban, hogy visszafogja a vakcinaeladásokat. A lap azt írja, a Moderna a Covid–19 vakcinák iránti jelentősen visszaeső kereslet miatt komolyan csökkentette 2023-as bevételi előrejelzését, és 3,6 milliárd dolláros nettó veszteségről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan. A társaság részvényárfolyama 12 százalékos zuhanással reagált a hírre a nyitás előtti kereskedésben, és múlt héten 6,5 százalékos mínuszban volt.

A Modernával ellentétben a BioNTech felülmúlta a harmadik negyedéves nyereséggel kapcsolatos várakozásokat, és 0,67 eurós egy részvényre jutó nyereségről jelentett, pedig előzetesen az elemzők veszteséggel számoltak.

A BioNTech közölte: idén nagyjából további 10 százalékkal csökkenti a kutatás-fejlesztésre fordított kiadásait, és egyharmadával mérsékli a tőkeberuházást (CapEx) is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×