eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

Újabb, koronavírus elleni vakcinát engedélyeztek

Az Európai Bizottság engedélyezte a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid XBB.1.5 nevű koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

Ez az első fehérjealapú adaptált vakcina, amelyet az idei őszi és téli szezonra engedélyeztek.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) alapos értékelést adott a vakcináról. Az értékelést követően a bizottság gyorsított eljárás keretében engedélyezte az adaptált vakcinát, hogy a tagállamoknak elegendő idejük legyen felkészülni az őszi-téli oltási kampányokra - olvasható a bizottsági sajtóközleményben.

Az EMA és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi ajánlásainak megfelelően a védőoltásból egyetlen adagot kell beadni az 12 év feletti igénylőknek.

Az Európai Bizottság szeptemberben két másik, - a BioNTech és a Pfizer gyógyszergyár, továbbá a Moderna cég - által kifejlesztett módosított oltóanyagok alkalmazását is jóváhagyta.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×