eur:
395.87
usd:
369.15
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltenek meg egy fecskendőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. augusztus 5-én. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
Nyitókép: MTI/Krizsan Csaba

Egyedülálló oltással jelentkezik a Pfizer

Ezúttal halálos baktériumok az ellenfelek.

Jóváhagyta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) a Penbraya nevű, új Pfizer oltást, amely az első olyan oltás lesz, amely védelmet nyújt az agyhártyagyulladást és vérmérgezést okozó baktérium öt csoportja ellen - írja a portfolio.hu. A meningococcus megbetegedések ritka bakteriális fertőzések, amelyek általában az agyat, a gerincvelőt és a véráramot érintik, és akár néhány óra alatt is halálosak lehetnek.

A beszámoló szerint az új vakcina véd a meningococcus baktérium öt csoportja (A,B,C,W és Y) ellen, melyek gyakran okoznak megbetegedéseket.

Ugyan a Pfizernek van már két korábbi vakcinája is a betegség elleni védelemre, az új oltás különlegessége az, hogy egyszerre mind az öt csoport ellen nyújt védelmet. 10 és 25 éves kor között engedélyezett a felvétele, két adagban, hat hónapos időközzel.

A Pfizer beszámolójából kiderült, hogy az FDA jóváhagyását követően a szövetségi járványügyi és betegségmegelőzési központ tanácsadói a tervek szerint október 25-én ülnek össze, hogy megvitassák a vakcina alkalmazását. A portál megjegyzi, hogy a Covid-oltások kapcsán komoly problémákkal szembesült a Pfizer, a gyógyszergyártó nemrég jelentősen csökkentette az egész évre vonatkozó eredmény- és bevételi előrejelzését. Ennek oka magyarázatuk szerint a Coviddal kapcsolatos termékei iránti csökkenő kereslet.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×