eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Megváltozik a belépés a WhatsAppba

A rosszindulatú támadások ellen kettős kódolással védekezik a cég.

A legnépszerűbb üzenetküldővé vált a WhatsApp, ezért is éri egyre gyakrabban támadás. Most egy olyan frissítés készül, ami ezt megnehezíti – írja a hvg.hu. Egy készülő frissítés szerint kettős ellenőrző kódot vezetnek be, amely biztonságosabbá teheti az üzenetküldő használatát.

Amikor a WhatsApp-fiókba való első bejelentkezési kísérlet sikeres, egy másik 6 számjegyű kódra lesz szükség a folyamat befejezéséhez: ebben az esetben a WhatsApp egy másik üzenetet küld a telefonszám tulajdonosának, hogy figyelmeztesse a fiókjába való bejelentkezési kísérletről. Így a felhasználó tudni fogja, hogy valaki megpróbál bejelentkezni a fiókjába, és nem osztják meg a második ellenőrző kódot a folyamat befejezéséhez.

A WhatsApp célja az a kettős ellenőrző kóddal, hogy megerősítse a bejelentkezési folyamatot, és megakadályozza a fiókkal, személyes adatokkal való visszaélést.

A WhatsApp az első azonnali üzenetküldő alkalmazás, amely támogatja ezt a funkciót, és a kettős ellenőrző kód valóban megelőzheti a fiókok ellopását, ha nincs engedélyezve a kétlépcsős azonosítás. Az új funkció Android és iOS felhasználók számára is elérhető lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×