eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: theverge.com

Tovább kényezteti a Windows 11 felhasználóit a Microsoft

Új „élmények” érkeznek február hónapban az operációs rendszerhez.

A Microsoft blogbejegyzésben jelezte, hogy a következő időszakban több új funkcióval bővíti a Windows 11-et, aminek hatására „új élményeket” szerezhetnek majd a felhasználók. A változtatásokra most februártól lehet számítani, az MSPowerUser pedig összegyűjtötte, melyek ezek – szúrta ki a Hvg.hu.

Ahogyan olvasható, az egyik izgalmas új funkció a Media Player nevű lejátszóhoz kötődik: ez a fejlesztés végre minden Windows 11-es gépen elérhető lesz, a jelenlegi Groove Music pedig eltűnik. Az utóbbiban lévő zenei gyűjtemény automatikusan átkerül majd az új felületre, amellyel természetesen videókat is lehet nézni. A Media Player emellett minden olyan lehetőséget megkap, ami a Groove Musicban is megvan.

Az operációs rendszer bővítésének a része a hatékonyabb ablakmegosztás, továbbá a megújult Jegyzettömb is, amit most még csak az Insider-program résztvevői próbálhatnak ki, ám hamarosan mindenki számára elérhető lesz. A program érdekessége, hogy alkalmazkodni tud a rendszer témabeállításaihoz, emellett egy sötét és világos üzemmódot is kapott.

A blogbejegyzés szerint – az említetteken túl – elérhetővé válik az androidos alkalmazások Windowson belüli futtatásának lehetősége. A funkciót az Amazonnal és az Intellel együtt dolgozta ki a Microsoft, és a legjobb, hogy az AMD- és az Intel-alapú Windows 11-es PC-kre is kiterjed. Minden androidos appot ugyanakkor nem lehet majd így elindítani.

A Microsoft szerint a Windows 10 és a Windows 11 jelenleg több mint 1,4 milliárd havi aktív eszközön működik.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 2. 15:18
×
×
×
×