INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

egészségügy

innováció

3d nyomtatás

Ápolóvédő csodaszemüveget fejlesztettek magyar egyetemisták

Ápolóvédő csodaszemüveget fejlesztettek magyar egyetemisták

Infostart

Olyan olcsón, 3D nyomtatással előállítható szemüveg prototípusát fejlesztették ki magyar egyetemisták 24 óra alatt, ami nemcsak a jelen körülmények között teheti biztonságosabbá az ápolók munkáját.

Az EIT Health Innostarts különdíjjal jutalmazta azt a magyar egyetemisták által kifejlesztett szenzorokkal ellátott szemüveget, amely piacra kerülése esetén komoly könnyebbséget jelentene, nem mellesleg időt, energiát és rengeteg védőeszközt spórolhatna meg a magyar egészségügynek - írta a hvg.hu. A múlt hét végén megrendezett Hack the Crisis elnevezésű hackathon magyar eseményén több mint 800-an vettek részt, és rengeteg jó ötlet született az egészségügy leterheltségének csökkentése érdekében.

A Team Discover hat tagja - akik között van mérnökinformatikus, mechatronikus, biomérnök, villamosmérnök, UX-es/videós és 3D nyomtatás specialista is - által kitalált szemüvegkeret lényegében abban segíti az ápolókat, hogy biztonságosabb, és ennek ellenére pontosabb legyen a betegek rendszeres megfigyelése.

Ehhez ugyanis elegendő lenne, ha a beteg felvenné a készüléket, ami automatikusan megméri a többi között a hőmérsékletet, az oxigénszaturációt és a légzésfrekvenciát is. Így az ápolónak nem is kell a beteg közelébe mennie, az adatok azonnal bekerülnek az online rendszerbe, így az adminisztrációra fordított idő is megspórolható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018