eur:
395.06
usd:
371.79
bux:
66369.65
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay.com

Ápolóvédő csodaszemüveget fejlesztettek magyar egyetemisták

Olyan olcsón, 3D nyomtatással előállítható szemüveg prototípusát fejlesztették ki magyar egyetemisták 24 óra alatt, ami nemcsak a jelen körülmények között teheti biztonságosabbá az ápolók munkáját.

Az EIT Health Innostarts különdíjjal jutalmazta azt a magyar egyetemisták által kifejlesztett szenzorokkal ellátott szemüveget, amely piacra kerülése esetén komoly könnyebbséget jelentene, nem mellesleg időt, energiát és rengeteg védőeszközt spórolhatna meg a magyar egészségügynek - írta a hvg.hu. A múlt hét végén megrendezett Hack the Crisis elnevezésű hackathon magyar eseményén több mint 800-an vettek részt, és rengeteg jó ötlet született az egészségügy leterheltségének csökkentése érdekében.

A Team Discover hat tagja - akik között van mérnökinformatikus, mechatronikus, biomérnök, villamosmérnök, UX-es/videós és 3D nyomtatás specialista is - által kitalált szemüvegkeret lényegében abban segíti az ápolókat, hogy biztonságosabb, és ennek ellenére pontosabb legyen a betegek rendszeres megfigyelése.

Ehhez ugyanis elegendő lenne, ha a beteg felvenné a készüléket, ami automatikusan megméri a többi között a hőmérsékletet, az oxigénszaturációt és a légzésfrekvenciát is. Így az ápolónak nem is kell a beteg közelébe mennie, az adatok azonnal bekerülnek az online rendszerbe, így az adminisztrációra fordított idő is megspórolható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×