eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egy lépéssel közelebb az ember klónozásához

Az ember gyógyítású célú klónozásához egy lépéssel közelebb kerültek amerikai kutatók, akik sikeresen hoztak létre embrionális őssejtet majomembriókból.

Világszenzációt jelent az amerikai siker, hiszen soha nem sikerült még klónozott rhesus majom embrióból őssejtet előállítani.

Klónozott főemlősökből eddig soha nem sikerült őssejtet előállítani. A dél-koreai Vu Szuk Huang az állásást veszítette el amiatt, mert kiderült: csalt a kísérletnél, ugyanis emberi petesejtet használt.

Az oregoni kutatóknak viszont sikerült kicserélni a petesejt magját a donorból vett sejtmaggal. A sejt fejlődni kezdett, DNS-e pedig szinte teljesen megegyezik a donoréval.

A kísérlethez egy tízéves hím rhesus majom bőrsejtjét használták, az eredményt pedig a DNS-mintákkal együtt az Ausztráliában most folyó őssejt-kutató konferencián mutatták be.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×