eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Szentpétervár, 2018. június 22.A brazil Neymar ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Brazília - Costa Rica mérkőzésen a Szentpétervár Stadionban 2018. június 22-én. (MTI/AP/Dmitrij Loveckij)
Nyitókép: Dmitrij Loveckij

Neymar új sportágat talált ki

Megeshet ma este Brazíliával, ami 1966 óta soha: kiesik a csoportmérkőzéses szakasz végén. Ehhez ki kellene kapnia Szerbiától, miközben a svájciaknak pontot szerezniük Costa Rica válogatottja ellen.

Ez utóbbi felettébb valószínű, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a FIFA nem tiltotta el Vladimir Petkovic válogatottjának legjobbjait, Xherdan Shaqirit és Granit Xhakát, akik politikai üzenetet hordozó kézmozdulatokkal ünnepelték a szerbeknek lőtt góljukat. Pénzbüntetést kaptak, amelyet részben maguk is könnyedén kifizetnek, részben Koszovóban, abban az országban, ahonnan szüleik származnak, már gyűjtést indítottak a javukra.

A braziloknak a döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz, de nem játszhatnak erre. A mostani világbajnokságon különösen sok mérkőzés eredménye, sőt kimenetele változott az utolsó percekben, sőt a kilencvenediken is túl.

Tite nem tervez különösebben drasztikus változtatást a kezdő tizenegyében, Danilo továbbra is sérült, így Fagner marad a jobbhátvéd, s vele együtt várhatóan a szerbek ellen kezdő tizenegy. Legalábbis a brazil sajtó szerint, mert az angol Mirror meg azt vetette fel, hogy Gabriel Jesus és Firmino is csak a kispadra ül majd, Neymar játszik majd „hamis kilencest”, így befejezőcsatár nélkül áll majd fel a brazil együttes.

Nem számíthat Tite a húzódással nyűglődő Douglas Costára sem. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Miranda viseli majd. Az Internazionale védője azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a brazil válogatott a Costa Rica elleni mérkőzéssel túljutott a nehézségeken.

Fura módon a játékosok közül eddig az első számú sztárnak tartott Neymar, a világ legdrágább játékosa kapta a legtöbb kritikát. Az évtizedek óta Brazíliában élő brit tudósító, Tim Vickery szerint 26 évesen úgy viselkedik, mintha 13 lenne, s hogy „új dimenzióba helyezi a futballt, olyan sportágnak szeretné, amelyben tilos a testi kontaktus. Szerinte ha már hozzáérnek, az szabálytalanság.”

Neymar másoktól is sok kritikát kapott a Costa Rica-iak elleni látványos hanyatt vetődéséért, miközben a tudását, a képességeit, a gyorsaságát és a gyors reagálóképességét mindenki elismeri. Megkérdőjelezik ellenben mentális erejét, sőt akadt, aki Ronaldo, a Fenomén egyetlen hajdani gyenge pontját, ideggyengeségét, mentális törékenységét hozta fel példának. Fabio Capello egyenesen divernek minősítette angolul, ami annyit tesz, feldobálja magát, műeséseket produkál. Tite megvédte Neymart, akit például a legutóbbi mérkőzése utáni sírása után bíráltak, mégpedig a legjobb mondattal a játékos pártjára kelve: „Én is sírtam.”

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×