eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Marco Rossi magyar szövetségi kapitány (k) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Illyés Tibor

Kemény Dénes: vége az esélytelenség nyugalmának

Lenyűgözőnek találta a franciák elleni Eb-mérkőzésen 1-1-es döntetlen elérő magyar labdarúgó-válogatott teljesítményét a férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya. Az InfoRádió Eb-szakértője szerint a németek elleni meccsen győzelem kell, mégis a védekezés lesz a kulcs.

A tévé előtt is lenyűgöző volt ez az akarat, ez a küzdeni tudás – mondta a világbajnok Franciaország ellen a Puskás Arénában elért döntetlenről Kemény Dénes. Az egykori pólós sikerkapitány szerint a labdarúgó-Európa-bajnokság nyitányán a portugáloktól a hajrában elszenvedett 3-0-s vereség is kellett a mostani sikeres produkcióhoz, mert egyrészt az akkori csalódás, másrészt a friss tapasztalat miatt sokkal bátrabban futballoztak a magyarok.

"Nemcsak a küzdeni tudást lehetett látni rajtuk, hanem azt is, hogy amit egy ilyen minőségi csapattal szemben, mint a francia, a magyar meg tud csinálni, ezt megpróbálta megcsinálni és általában meg is csinálta, különben nem tudtunk volna gólt is rúgni" – értékelte a mieink teljesítményét.

Kemény Dénes szerint három tényező is a magyarok malmára hajtotta a vizet a szombati Eb-csoportmérkőzésen. Az egyik, hogy ilyen csapatokkal szemben, ahol a játékosállomány lényegesen magasabban jegyzett, nincs vesztenivaló,

a játékosok bátran, nyugodtan mehetnek ki a pályára, és ez meg is látszott a magyarok játékán.

"A másik, ami szerintem szintén nagyon lényeges, hogy olasz edzőnk van. Az olaszok nagyon pragmatikusak, olyan csapatokkal is, mint a saját világbajnok csapataik, mindig úgy futballoztak, hogy borzasztóan figyeltek a védekezésre. Egy olasz edzővel meg tudjuk fojtani az ellenfél kreativitását, ez számomra nem meglepő, ezért nagyon jó választás volt Marco Rossi" – vélekedett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-kapitány.

A harmadik tényező szerinte a kapus, mert az összes csapatjáték abból indul ki, hogy "végy egy jó kapust".

"Az első meg a második meccsen is

a kapusunk volt a legjobb játékosunk,

ilyen kapusra lehet ráépíteni egy ilyen alázatos védelmet, amely megfojtja az ellenfél játékát, és amikor néhányszor átjutunk a félpályán, akkor van esélyünk: lőttünk egy lesgólt a portugáloknak, lőttünk egy érvényes gólt a franciáknak, és az sem véletlen, hogy a franciák egyenlítő gólja egy olyan esetből alakult ki, amikor éppen támadtunk" – mondta Kemény Dénes.

A megszerzett egy ponttal esélye támadt a magyar válogatottnak arra, hogy továbbjusson a halálcsoportból, ám ehhez szerdán Münchenben nyernie kellene Németország ellen, amely szombaton 4-2-re legyőzte a címvédő Portugáliát.

"Most egy kicsit változik a helyzet, mert azzal, hogy szereztünk egy pontot,

egy esetleges győzelem esetén továbbjuthatunk. Ez felelősséget is ró a játékosokra,

az eddigi esélytelenség nyugalmával szemben, a másik oldalon viszont egy nagyon szép cél" – mondta, és hozzátette, biztos abban, hogy Marco Rossi továbbra is abból fog kiindulni, hogy akkor tudunk nyerni, ha nem kapunk gólt.

"Azzal nem kalkulálhatunk, hogy rúgunk hármat Münchenben. Ennél fogva továbbra is a védelmen lesz a hangsúly, és abban bízunk, hogy a két-három esélyből, ami talán majd adódik, rúgunk gólt, és úgy tudunk nyerni. Ez az egy esély van, ha ugyanúgy a védekezésre koncentrál a csapat, és hátul lesz 110 százalékon, aztán meglátjuk, hogy mit ad a sors" – mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×