eur:
394.55
usd:
353.15
bux:
73467.13
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának első szabadedzésén a zandvoorti pályán 2024. augusztus 23-án. A futamot augusztus 25-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Peter Dejong

Új eszköz teszi még látványosabbá a Forma–1-es közvetítéseket – videó

A giroszkópos kamerát kifejezetten a zandvoorti versenypálya eltúlzott dőlésszögeinek kiemelésére tervezték, de nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media 2022 óta teszteli a giroszkópos kamerarendszert, amelyet kifejezetten a zandvoorti versenypálya eltúlzott dőlésszögeinek kiemelésére terveztek. A giroszkóp a szögelfordulás és szögsebesség mérésére szolgáló eszköz. A jellegzetes, döntött kanyarokkal rendelkező hollandiai aszfaltcsíkon már tavaly is használták a giro kamerát, de akkor még nem tudták közvetíteni az általa felvett képet – írja a hirado.hu a The Verge beszámolója alapján.

A múlt hétvégi Holland Nagydíjon viszont már jól működött a Lando Norris sisakja mögött rögzített giroszkópos kamerarendszer, és az edzéseken készült felvételek elnyerték a rajongók egy részének tetszését. Sokan gondolják úgy, hogy

minden autóban kellene lennie ilyen kamerának, mert a segítségével nagyon jól be lehet látni a pályát.

Mások viszont úgy vélik, a giro kamera rontja a sebességérzetet, sőt egyes vélemények szerint a horizontot elforgató kamerakép akár tengeri betegséget is okozhat.

Dino Leone, a Forma–1 fedélzeti kamerákért felelős vezetője egy videóinterjúban elmondta: az eszközön állítható a giroszkóphatás az edzések, illetve a versenyek közben, így növelni és csökkenteni is lehet azt. Néhány 2023-as versenyen – például Brazíliában és Japánban – már használták a giroszkópos kamerát, és azt tervezik, hogy idén még gyakrabban fogják bevetni.

A vasárnapi Holland Nagydíjat Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte, a második helyen Max Verstappen, a Red Bull vb-címvédő holland pilótája végzett, míg a harmadik a monacói Charles Leclerc lett a Ferrari volánja mögött.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: nem maradhat így a MÁV-val kapcsolatos állami közlekedéspolitika

A korábbi közlekedési államtitkár szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem lett tömeges baleset vasárnap a Keleti pályaudvarnál, amikor a kolozsvári intercity kisiklott. A Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja azt is mondta, hogy az évtizedek óta súlyosbodó válság az elmúlt két évben csak tovább mélyült, amikor visszavonták az összes vasúti járműbeszerzést, leállították az összes fontos beruházást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×