eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Facebook/Fucsovics Márton

Fucsovics Márton megnyerte a bukaresti tenisztornát - videón a végjáték és az ünneplés

Ezzel elhódította karrierje második trófeáját, hat évvel az előző diadala után.

Fucsovics Márton nyerte meg az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornát.

A világranglistán 82. magyar játékos pályafutása negyedik döntőjére készülhetett a román fővárosban, az elsőt 2018 májusában megnyerte Genfben, majd 2019 februárban Szófiában, 2021 márciusában pedig Rotterdamban alulmaradt a végjátékban.

A vasárnapi csatában az ötödik helyen kiemelt Mariano Navone volt az ellenfele, akivel még nem találkozott. A 23 éves argentin karriercsúcsától egy hellyel elmaradva jelenleg 52. az ATP-rangsorban, ő a második döntőjét vívta Bukarestben, előzőleg februárban kikapott a riói fináléban. Tavaly vetette meg a lábát a profik között azzal, hogy megnyert öt challenger-versenyt, de Grand Slam-tornán még sosem vívott főtáblás meccset, sőt, a selejtezőben sem nyert mérkőzést, miközben a magyar válogatott alapembere már negyeddöntőt is játszott Wimbledonban.

A 32 éves Fucsovicsot a döntőbe jutással már a 61. helyen jegyzik a nem hivatalos élő világranglistán, a végső diadallal pedig az 53. hely környékére jöhetett fel.

A finálé álomszerűen indult a számára, mivel az alapvonalról stabilan irányítva 3:0-ra ellépett, majd egy bombaerős tenyeres nyerővel már dupla brékelőnyben volt (4:0). A dél-amerikai azonban nem adta fel, visszabrékelt, és a magyar játékos hullámvölgyét kihasználva kiegyenlített. Fucsovics nagy nehezen kilábalt a gödörből, négy elvesztett gém után nyert ismét egyet, aztán egy Navone-hiba után fogadóként szettlabdához jutott, amellyel élni tudott, és egy óra elteltével játszmaelőnyben volt.

A folytatásban az ellenfél összeszedte magát, 3:1-re meglépett, de Fucsovics remekül koncentrálva 5:4-re fordított. Ekkor a rutintalanabb Navone elbizonytalanodott, többször is rontott, és 2 óra 7 perc után a magyar klasszis ünnepelhetett.

Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott.

"Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán. "Keményen megdolgoztam ezért a sikerért, nem volt könnyű meccs, végig küzdenem kellett. Köszönöm a közönségnek a támogatást, sokan szurkoltak ma nekem, és néha olyan volt, mintha otthon lettem volna. Köszönöm mindenkinek, köztük az új edzőmnek, Kellner Ádámnak is, és jövőre visszatérek" - tette hozzá a magyar teniszező, aki a torna milliárdos tulajdonosától, a párosban Roland Garros-bajnok Ion Tiriactól vette át a kupát.

Eredmény, döntő:

Fucsovics Márton-Mariano Navone (argentin, 5.) 6:4, 7:5

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×