eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szymon Sicko, a lengyel csapat játékosa megsérül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Barlinek Industria Kielce mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. május 11-én. A mérkőzés 29-29-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

BL: itt a válasz, min állhat vagy bukhat a Veszprém–Kielce visszavágó

Csak a Bajnokok Ligája-mérkőzésre fókuszál a Veszprém férfi kézilabdacsapata, a bajnoki döntővel egyelőre nem foglalkozik a szakmai stáb – hangsúlyozta Gulyás Péter másodedző. A Kielce elleni negyeddöntő első meccse 29–29-es döntetlent hozott, a lengyelországi visszavágót csütörtökön este rendezik.

A stáb szerint egy jó helyzetkihasználás, egy jó vagy rossz döntés fogja végül dűlőre vinni a csütörtöki párharcot – mondta Gulyás Péter, emlékeztetve, hogy az első mérkőzés ugyan kiélezett volt, teljesen egyenrangúságban voltak a felek. Talán a találkozó elején még érezhető volt a Kielce négy-öt éves közös munkája, míg a Veszprém egyelőre építkezésben van, kiegyenlített összecsapásra számítanak Lengyelországban – tette hozzá a másodedző.

A BL-mérkőzések miatt nagyon hosszú szezont az edzések számának csökkentésével igyekeznek kompenzálni a Veszprémnél, hogy a játékosok az utolsó bő egy hónapra is csúcsformában legyenek – árulta el érdeklődésünkre a szakember. Miután mostanra kiforrott lett a játék, megvan a taktika, csak az olyan, kifejezetten az adott ellenfélre vonatkozó dolgokra koncentrálnak, nagy újdonságokba nem fognak, de nem is szabad – mondta Gulyás Péter, aki szerint ezért is van az – akár a nyolcadöntőben, akár a Final Fouron –, hogy a labdabirtoklás lehet a döntő.

Arra a kérdésre, hogy érezhető-e a szezon fáradtsága a Veszprém játékosain, a másodedző határozottan azt mondta, hogy jelen pillanatban egyáltalán nem.

Gulyás Péter elmondása szerint a BL-csaták közepette amúgy semennyire nincs fókuszban a hazai bajnokság, vagyis abszolúte a Kielce a fő célpont, és semmi mással nem foglalkoznak, semhogy a Final Fourt elérjék. „Ha a Szegeddel foglalkoznánk, akkor elvesztenénk a fókuszt a Kielcéről, ami súlyos helyzetet hozna magával, úgyhogy jelen pillanatban nem is szabad azzal foglalkozni, hogy mi lesz a bajnoki döntőn” – fogalmazott.

További érdekességek az InfoRádió Hetes című műsorában!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×