eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Mainz elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt Mainzban 2021. május 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Alex Grimm

Hivatalos: újra Dárdai Pál irányítja a Hertha BSC-t

Ismét Dárdai Pál irányítja vezetőedzőként a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatát.

A berlini klub vasárnap jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz-cal, akinek a helyét a szezon végéig a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya veszi át.

Dárdai 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította.

"Mindenki tisztában van a Herthához fűződő viszonyommal, ezért nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor jött a hívás. Hat meccs van hátra, esetleg még további kettő, mindent meg fogok tenni a csapattal együtt, hogy bennmaradjunk a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de nagyon várom" - idézte a klub honlapja Dárdait.

"Nagyon örülök, hogy Pál ebben a klub számára kihívásokkal teli időszakban elkötelezte magát a csapat irányítása mellett. Pál már kétszer is megmutatta, hogy képes stabilizálni egy csapatot és kivezetni az ilyen helyzetekből egyértelmű stílusával és tervszerűségével. Erről most is meg vagyunk győződve" - mondta Benjamin Weber sportigazgató.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, jövő szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×