eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
 játékosai a Magyarország - Észtország felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyögvenyelős győzelem az észtek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott – Ádám Martin az első félidőben fejelt góljával – 1-0-ra legyőzte az észteket felkészülési mérkőzésen. A második játékrész közepén Sallai Roland tizenegyest rontott.

Marco Rossi úgy döntött, hogy jobb oldali középpályásként Bolla Bendegúz, védekező középpályásként Vécsei Bálint kerüljön a kezdő tizenegybe, s hogy három csatárral, igazi középcsatárral kezdjen a csapat, Ádám Martin is játszik. A tizenegy: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kalmár Zs., Vécsei, Kerkez – Szoboszlai, Ádám M., Sallai. Az észtek névsora: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov, Pikk – Ojamaa, Shein, K. Vassiljev, Käit, Sinyavskiy – Sappinen.

A második percben elszámolták magukat az észt védők, a bal oldalra átkeveredett Bolla Bendegúz azonban nem tudta kapura emelni a labdát.

A hatodik percben Paskotski fejelt szöglet után, mellé, nem találta el a kaput.

A 10. percben Ádám Martin centerezése után Kuusk szögletre vágta a labdát Sallai Roland elől. Két perccel később Kerkez milos 18 méterről a kapu fölé lőtt.

Dibusz Dénesé volt az első bravúr, a bal oldalon bent ragadt Kerkez, Sappinen jó helyzetből lőtt, de a Ferencváros kapusa gyönyörúen védett.

A 20. percben Sallai Roland a bal oldalról, kiszorított helyzetből lőtt, Hein védett.

A 25. percben is, akkor Szoboszlai az oldalvonaltól lőtt szabadrúgását ütötte ki. Két perccel később Bolla beadása után Ádám Martin csúszott a labdáért, de az elakadt Hein lábában.

A 33. percben Szoboszlai sokadik jó labdája után Sallai nem találta el jól a labdát.

A 36. percben Vécsei Bálint pazar labdát adott a védők közül, a leshatárról kiugró Bolla Bendegúznak, aki 13 méterről a kapus bal keze felé, a hálóba vágta a labdát. A VAR szerint öt centivel előrébb volt a magyar játékos, maradt a nulla-nulla.

Nem öröm, de ha ez egy felkészülési mérkőzés, s az, akkor önmagában annak is van értéke, hogy egy ilyen támadás kialakult. Persze, a gól mindennél jobb.

A 40. percben Hein szögletre ügyetlenkedett egy észt mentést. Szoboszlai Dominik a tizenhatoson kívülre, Kalmár Zsoltnak ívelte a labdát, „Kázsé” lövésébe Ádám Martin belerakta a fejét, így lett gól.

Az Ulszan Hyundai légiósának ez volt az első gólja a nemzeti tizenegyben.

A 45. percben Sallai Roland lövése alig csúszott el a bal sarok mellett.

A lendületesen kezdő magyar válogatott ellen a szigorúan játszó észtek jó tizenöt-húsz percet produkáltak, de aztán Marco Rossi együttese, elsősorban a nagy kedvvel játszó Szoboszlai Dominik vezérletével, fölénybe került a félidő hajrájára és megérdemelten került előnybe.

Marco Rossi csapata a legutóbbi három megnyert mérkőzésén kivétel nélkül 1-0-ra vezetett a szünetben. De úgy is igaz, hogy június 4. óta minden egyes alkalommal, ha 1-0-ra vezetett a szünetben, megnyerte a mérkőzést.

Martin Miller és Sergei Zemjov állt be az észtekhez, a magyaroknál Vécsei Bálintot, a Ferencváros játékosát egy korábbi fradista, Nagy Ádám váltotta.

Észt labdabirtoklással kezdődött a második játékrész.

Szoboszlai külsőzése után magyar szöglet jött, de nem lett belőle semmi.

Nyilván lesznek tapasztalatai ennek a mérkőzésnek, talán az egyik az lehet, mit lehet kezdeni a letámadással, főleg, ha egy az észteknél erősebb ellenfél próbálja ezt meg a magyar csapat ellen.

Kalmár Zsolt helyére Kleinheisler László, Ádám Martinéra Gazdag Dániel állt.

Zenjov kapta az üres területre belőtt labdát, a rövidre lőtte, Dibusz szépen védett.

A másik oldalon Hein ütötte ki Szoboszlai lövését, majd Kleinheisler kísérletét is, igaz, kijött róla a labda, Langgal ütköznie kellett a megszerzéséért.

A 66. percben Kerkez kiugrott, hosszan tette maga elé a labdát, megadható volt a tizenegyes, ha csak nem volt les az akció elején. A VAR nézte, mert Baranov meglökte a magyar balhátvédet. Tizenegyes lett az ítélet. Sallai és Szoboszlai kő, papír, ollóval eldöntötte, ki kapja a lehetőséget. A Freiburg csatára nyert, de a lövését Hein kivédte.

A 75. percbern jöttek az újabb cserék, Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominikot Németh András és az újonc Csoboth Kevin váltotta.

Csoboth Kevin édesapja,Csoboth Róbert tagja volt az 1984-es ifjúsági Európa-bajnok válogatottnak. Abból a gárdából ő az első, akinek a fiából A-válogatott játékos lett. (Neki nem sikerült) Kevin az első akciójából majdnem gólt szerzett, jobb lábas csavarását Hein bravúrral védte.

Botka Endre is kapott néhány percet, Bolla Bendegúzt váltva.

Három perc lesz a hosszabbítás.

Letelt, vége a mérkőzésnek.

A magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a felkészülési mérkőzést az észtek ellen.

Tizenkét év után nyert ismét tavasszal, az év első mérkőzésén. 1902 íródó történetében, a 977. meccsen győzött először március 23-án. Leginkább ennek lehet örülni.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×