eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkőzésen 2021. december 12-én. A magyar válogatott 35-28-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir elárulta, visszatér-e Tomori Zsuzsanna a válogatottba

Jövő héten együtt gyakorol magyar a női kézilabda-válogatott, amely két mérkőzésen lép pályára Szlovénia ellen, a csapat pedig ezzel is készül a novemberi Európa-bajnokságra. A célokról Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt kérdeztük, aki a lehetséges keretről is beszélt.

Golovin Vlagyimir elmondása szerint az elmúlt egy év közös munkáját sikerült kielemezniük, így tisztábban látnak azzal kapcsolatban, hogy mik a magyar női kézilabda-válogatott erősségei és gyengéi. Mint mondta, feltett célja, hogy a továbbiakban is jó eredményeket érjenek el: ehhez még szükségesnek tartja a hiányosságok kijavítását, illetve a jó dolgok megerősítését, hogy aztán fel lehessen mérni élesben is a csapat teljesítményét Szlovénia ellen.

A szövetségi kapitány úgy véli, hogy a védekezésen még mindenképp erősíteni kell, azt viszont jónak tartja, hogy az elithez képest a lerohanásokból, középkezdésekből lőtt könnyű gólokból erősek és nagyon jó százalékban hozzák. „Ha javulni fog a védekezés, még több könnyű gólt fogunk tudni lőni, ami a jelenlegi modern kézilabda-trend” – fogalmazott. Megjegyezte, a hatos falas védekezés helyett szeretne nyitottabb variációkat is megpróbálni, és ehhez a megfelelő embereket megtalálni, hogy kevésbé legyen egysíkú a játékuk.

Ismert, Golovin Vlagyimir a kinevezésekor úgy nyilatkozott, nagyjából egy évre lesz szükség ahhoz, hogy a csapat az „övé legyen”. Erre most azt mondta: bármennyire sok minden történt, bízik abban, hogy ez már így van. Hozzátette: egy meglehetősen fiatal együttesről van szó, aminek sikerült megmutatnia az Európa-bajnokság utolsó selejtezőin az erejét, és azt, hogy egyre összeszokottabb.

„Értjük egymást, ami tényleg azt mutatja, hogy ez az én csapatom”

– tette hozzá.

Ami a játékosok formáját illeti – négy-öt bajnoki, illetve BL-mérkőzés után – Golovin Vlagyimir arra emlékeztetett, hogy az idei Európa-bajnokságra korábban kerül sor a megszokottól, így „frissebbek” lesznek, de bízik abban, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt fognak nyújtani a lányok, csúcsformát mutatva a kontinensviadalon.

Mint ismert, a válogatott Háfra Noémi az Odenséhez került egy évre kölcsönbe a Győrtől, a legutóbbi BL-fordulóban pedig már góljai is voltak. A szövetségi kapitány vele kapcsolatban elmondta: biztosan nem használt az önbizalmának, hogy az elmúlt egy évben nem igazán lépett pályára, még ha világsztárokkal is edzhetett. Bár nyilván szüksége lesz most egy kis időre, hogy megszokja a kinti körülményeket, nagyon jól érzi magát Dániában az átlövő. A Győr elleni mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján úgy véli a kapitány, kezd magára találni, ami a válogatott szempontjából is fontos.

Bár a jövő heti összetartásra, illetve mérkőzésekre megvan a 21 fős keret, Golovin Vlagyimir abban még nem biztos, hogy mi lesz a pontos felállás az Európa-bajnokságon. Albek Anna például sérülés miatt most nem kapott meghívást, de reményei szerint hamarosan ismét pályára léphet, és segítheti a válogatottat novemberben. A bő 35-ös névsort a héten le kell adni az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF), de a végső keretben még lehetnek változások sérülések, formahanyatlások miatt. „Aki a legjobb formában lesz, ott lesz az Eb-n!” – mondta Golovin Vlagyimir.

A szövetségi kapitány érdeklődésünkre megerősítette, hogy

Tomori Zsuzsanna nem lesz benne a 35-ös keretben,

miután azt beszélték meg, hogy a jobbátlövő csak a Ferencváros bajnoki és BL-mérkőzéseire kíván összpontosítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×