eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A szerb Novak Djokovic a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Még mindig probléma Djokovic oltatlansága

Ezrek írtak alá egy online petíciót annak érdekében, hogy engedjék a US Openen indulni a sztárt.

Novak Djokovic továbbra sincs beoltva koronavírus ellen, ezáltal nem tesz eleget az Egyesült Államok beutazási követelményeinek, így a 21-szeres Grand Slam győztes nem vehet részt a tenisztornán a CNN cikke szerint.

"A járvány jelenlegi szakaszában egyáltalán nincs ok arra, hogy Djokovic ne játszhasson a 2022-es US Openen. Az amerikai kormánynak és az USTA-nak együtt kell működnie, hogy engedélyezzék neki ezt. Ha a be nem oltott amerikai játékosok játszhatnak, akkor Djokovicnak, mint a játék egyik legendájának is engedni kell, hogy játsszon. Az USTA tegye ezt lehetővé!" - áll a petícióban.

A beutazási gondok a szerb játékos egész évét végig kísérik: januárban az Austral Open kezdete előtt kiutasították őt Ausztráliából, így nem tudta megvédeni ottani elsőségét. Később a BBC-nek elmondta:

készen áll elfogadni, hogy más tornákra nem utazhat el, de nem fogja magát beoltatni.

Az év folyamán több tornán nem is vett ütőt a kezébe, ezek közt volt az Indiana Wellsben és Miamiban megrendezett két amerikai verseny is.

Két Grand Slamen azért játszhatott: a Roland Garroson a későbbi bajnok, Rafael Nadal legyőzte őt, Wimbledonban ugyanakkor négy szettben legyőzte Nick Kyrgiost a döntőben.

A jelenlegi állás szerint - és mivel Ausztráliéból három évre kitiltották - a következő nagy torna, melyen részt vehet, a jövő évi Roland Garros lesz. A US Open augusztus 29-én veszi kezdetét Flushing Meadows-ban.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×