eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. Hosszú Katinka az ötödik idővel döntős.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka nagyot úszott, de nem érmes

A negyedik helyen végzett a háromszoros olimpiai bajnok 400 méter vegyesen a világbajnokságon.

A 400 méteres vegyesúszás ötszörös világbajnoka és címvédője, Hosszú Katinka ötödik helyen jutott be a szám döntőjébe, ami az utolsó magyar érdekeltségű finálé volt a világbajnokság úszóversenyein.

A kanadai Summer McIntosh és az amerikai Katie Grimes már az elején ellépett a mezőnytől, a magyar versenyző a pillangó után az ötödik helyen fordult. McIntosh 200-on is világcsúcs részidőn belül fordult, Hosszú pedig továbbra is ötödik volt, egy négyes boly tagjaként. A mellen az első 50-en feljött harmadiknak, ám aztán az amerikai Emma Weyant és az olimpiai bajnok Ohasi Jui is megelőzte. A gyorson nagy hajrát indított Hosszú, és a japánt lehagyta, de a harmadik helyre nem volt esélye – 4:37.89 perccel ért célba, a dobogóhoz majdnem 2 másodperccel jobb idő kellett volna

A 15 éves McIntosh meg tudta tartani előnyét Grimes előtt, és második aranyérmét nyerte Budapesten.

Hosszú Katinka az mondta az M4 Sportnak, hogy izgalmas verseny volt, kicsit bosszantja, hogy nem jött össze az érem.

„2010 először nem hallgattam zenét, hallani akartam a szurkolókat. Szuper volt a közönség, megkaptam, ami annak jár, aki nyer. Jó lett volna felállni a dobogóra, nagyot küzdöttem érte, ma ennyi volt bennem. Egyedüli európaiként voltam a döntőben, szóval az Eb-re egész jók az esélyeim. Továbbra is a 100 érem a cél, még négyet valahogy össze kell szednem.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×