eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Luka Modric, a Real Madrid (j) és Mason Mount, a Chelsea játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a madridi Alfredo Di Stefano Stadionban 2021. április 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca

Unokatestvérek játszanak egymás ellen a mai BL-rangadón, Londonban

Luka Modric, a Real Madrid horvát középpályása azt mondta a PSG elleni visszavágó előtt, hogy ha kiverik a franciákat, megnyerik a Bajnokok Ligája idei szezonját. Az tény, hogy a Madrid továbbjutott a párharcból, de jön az újabb akadály: a címvédő Chelsea.

Carlo Ancelotti nem tudott elutazni Londonba a csapattal, ez a legnagyobb negatívum a spanyolok oldalán. Egyelőre úgy tűnik, nem lehet ott a mérkőzésen koronavírusos fertőzése miatt, de a Marca és az AS is nagyon sejtelmes, lehet, hogy az olasz edző az utolsó pillanatban mégis megkapja az engedélyt egy újabb teszt után.

A játékosok képviseletében az éppen a Chelsea-től a Real Madridhoz került belga kapus vett részt a sajtótájékoztatón, aki azt mondta: „Az előző szezon párharca más volt. Nem voltak szurkolók, és az elődöntőben játszottunk. Ez egy új szezon, ez a negyeddöntők első mérkőzése, és mindannyian nagyon jó formában érezzük magunkat, tudjuk, mi a tét. Mindent beleadunk, hogy megnyerjük a meccset. Ha megfelelő sebességet produkálunk, képesek vagyunk nyerni.”

Kérdéses, melyik arcát mutatja ma este a Stamford Bridge-en a Real Madrid. A PSG elleni nyolcaddöntő első meccse előtt Carlo Ancelotti hangsúlyozta, hogy játékosainak egyetlen pillanatra sem szabad szem elől téveszteniük, hogy ez egy kétmérkőzéses párharc, nem feltétlenül kell törekedni arra, hogy már a Parc des Princes-ben eldőljön. Ennek megfelelően a Madrid alig támadott, szinte csak arra koncentrált, hogy ne kapjon gólt. Ennek ellenére Kylian Mbappé az utolsó pillanatokban lőtt egyet, így hátrányból kellett kezdeni a Bernabéuban. Nagyon kellett a fordításhoz Karim Benzema jó játéka, de az is, hogy a PSG védői szokatlan hibákat kövessenek el.

Az ellenfél hibáira azonban nem lehet mindig alapozni. Benzemára a jelek szerint inkább, nagy formában van, talán az sem túlzás, hogy élete formájában. 35 tétmérkőzésen 34 gólt szerzett a mostani idényben. Thomas Tuchel, a Chelsea edzője külön is kiemelte a francia csatárt, mondván, hogy két évvel ezelőtt a világ egyik legalulértékeltebb játékosa volt, mostanra alighanem változott a helyzet.

Ancelottit leginkább azért bírálták az elmúlt hónapokban, mert nem rotál, ha teheti, ragaszkodik az alaptizenegyéhez, vélhetően ez most sem lesz másként. Ezért a legvalószínűbb összeállítás: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Marco Asensio, Benzema, Vinícius. Ott van Londonban Gareth Bale is, érdekes húzás lenne az angol klubok ellen általában jól játszó walesi szélsőt is bevetni.

A Chelsea várható tizenegye: E. Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger – James, Jorginho, Kovacic – Mount, Havertz, Pulisic.

Rokonok játszanak egymás ellen majd, ugyanis a Chelsea kapusa és a Real Madrid balhátvédje unokatestvérek.

A másik találkozón a Villarreal fogadja a Bayern Münchent. Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×