eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője brazil zászlóval a pódiumon, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2021. november 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda

Forma–1: Hamilton erődemonstrációja után újra nyitott a verseny

Lewis Hamilton a büntetései ellenére is megnyerte a Forma–1-es Sao Paoló-i Nagydíjat, így három futammal a vége előtt 14 pontra csökkent az összetettbeli hátránya a brazíliai versenyt másodikként záró Max Verstappennel szemben.

Igazi hullámvasút volt a hétvége, nézett ki úgy is a helyzet, hogy a Red Bullnak van egy kicsit előrébb az orra, aztán jöttek a büntetések, de tény, hogy olyan erődemonstrációt láthattunk Brazíliában a Mercedes csapattól, ami szinte példátlan az idei évben – mondta Vámosi Péter. A racingline.hu főszerkesztője szerint a legdominánsabb győzelmét aratta Lewis Hamilton, de hozzátette, továbbra is vannak kérdőjelek, például hogy mi is van a Mercedes hátsó szárnyával, illetve hogy tényleg ennyit jelentett-e az új motor.

"Három versenyhétvége van még hátra, minimális előnye van Max Verstappennek, szenzációs hetek várnak még ránk" – jelentette ki.

Lewis Hamilton összesen 24 helynyi büntetést kapott a hétvégén, hiszen a sprint kvalifikációra 19 hellyel sorolták hátra az elsőről a huszadikra, majd pedig a futamon az ötödikről a tizedikre a motorcsere miatt. Szinte példátlan, hogy egy vb esélyes egy hétvégén ennyi büntetést kapjon és ezekből is felálljon.

Vámosi Péter szerint szombaton bajban voltak a versenybírák, köztük két volt Forma–1-es versenyző, Vitantonio Liuzzi és Roberto Moreno is. Sokáig húzták a döntést, jó ideig nem lehetett tudni, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal, és vasárnap is hullámvasutasnak érezte a döntéseiket. Max Verstappen a versenyen megpróbált minél tovább Lewis Hamilton előtt maradni, két vitatott szituáció is volt, de harmadjára már nem tudott védekezni a brittel szemben. A szakértő szerint a versenybírók egy kicsit félrenéztek, amikor levezette önmagát és Lewis Hamiltont is a pályáról, és amikor már cikcakkozott előtte, azt nem lehetett szó nélkül hagyni, de abból sem lett büntetés, hanem csak figyelmeztetés.

"Óriásit küzdöttek, ezúttal Lewis Hamiltonnál volt az előny, nagyon nagy kérdés, hogy tud-e fordítani a Red Bull már a héten, mivel Katarban folytatódik a világbajnokság. Nagyon érdekes lesz az utolsó három futam, senki nem ismeri a pályákat, és teljesen nyitott a bajnokság" – mondta Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×