eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Wladár Sándor: jó úgy úszni, hogy a versenyző előtt ott lebeg egy csekk

Arra számítok, hogy a versenyzők jól fogják érezni magukat, és nagyon sok pénzt fognak keresni, hiszen a korábbi 144 ezer dollár helyett 217 ezer dollárra emelkedett a nettó pénzdíj – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hétvégi budapesti Világkupa-versenyről.

Csütörtöktől szombatig a Duna Arénában rendezik a Nemzetközi Úszó Szövetség rövid pályás Világkupa-sorozatának második állomását. Az eseményen a magyar klasszisok mellett a tokiói olimpia több sztárja is vízbe ugrik, az összdíjazás pedig jóval nagyobb, mint a korábbi években.

Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy újra eljött a világ színe-java, 38 ország úszói állnak rajthoz, csak az amerikai csapat majdnem 50 fővel érkezik, és elindulnak a legjobb hazai versenyzők is.

"Ez lesz az első versenyünk nézők előtt, minden második helyre lehet csak ülni, de így is arra számítok, hogy telt házas lesz az aréna. Élvezni fogják a versenyt az idelátogatók, tudunk élményt nyújtani nekik. Arra is számítok, hogy a versenyzők jól fogják érezni magukat, és nagyon sok pénzt fognak keresni, hiszen a korábbi 144 ezer dollár helyett 217 ezer dollárra emelkedett a nettó pénzdíj" – emelte ki az elnök.

A hétvégi esemény komoly versenysorozat felvezetője, hiszen utána következik a rövid pályás országos bajnokság Kaposváron, aztán a rövid pályás Eb és vb még az idén, jövőre pedig követezik a nagy medencés Eb és vb is.

"Az a kérdés, hogy a Covid negyedik hulláma hogyan fog érinteni, ezzel is hamarosan foglalkoznunk kell. Ha mégis eléri a sportot újra, hogy akkor milyen megelőző intézkedéseket kell tenni és a kormányzat részéről is, hogy mit várunk el" – mondta Wladár Sándor.

Az elnök azt is elárult, a magyar úszókkal szemben ezúttal nincs szakmai elvárás.

"Fölállnak, elindulnak, kihajtják magukat, nyilván a pénz erős motiváló erő lesz, hiszen edzeni pénzzel nem lehet, de amikor valaki föláll rajtkőre, nekiindul, és ott van egy csekk előtte, az jó dolog. Azt kívánom, hogy keressenek minél több pénzt, mutassák meg magukat, örüljenek ennek a versenynek" – mondta az úszóelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×