eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ezt mondja a csapatorvos Szoboszlai Dominik állapotáról

Dr. Szilas Ádám csapatorvos a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának, az mlsz.hu-nak nyilatkozva beszélt a fizikai állapota miatt az Európa-bajnokságról lemaradó Szoboszlai Dominik állapotáról.

„Érkezése után a lehető legalaposabban felmértük Dominik állapotát, illetve az edzéseken is csak nagyon korlátozott ideig, és minimális terhelés mellett vehetett részt. Sajnos pár nap alatt egyértelművé vált, hogy az Európa-bajnokságra nem lesz játékra alkalmas állapotban. Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy az Eb-n számíthasson rá a szakmai stáb, de a meccsterhelés töredékének megfelelő feladatok is megterhelők voltak számára, ami ellehetetleníti a lehetőségét annak, hogy június közepén akár csak rövid időre is bevethető legyen" - fogalmazott Dr. Szilas Ádám.

A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás is megszólalt Szoboszlai Dominik ügyében az M1-en. Az ügynök a keddi német sajtóértesüléseket cáfolva leszögezte, nem a sérülés kiújulása miatt kell lemondani a középpályásról az Eb-n, hanem a rehabilitáció még nem tart azon a szinten, hogy bevethető legyen tétmérkőzésen.

"Marco Rossi szövetségi kapitány részéről egy gesztus volt, hogy meghívta a bő keretbe, és lehetőséget adott neki, hogy amennyiben megfelelő állapotba kerül, akkor ott tudjon lenni a kontinenstornán, ám fizikailag nincs abban az állapotban, hogy megfelelő játékidőt a pályán töltsön, és segíteni tudjon a csapatnak, ezért a kapitány úgy döntött, hogy inkább kihagyja a keretből" - állt a kapitányi döntés mellé Esterházy Mátyás.

A játékos stábja nagyon hálás a válogatott vezetésének, hogy szem előtt tartották a labdarúgó jövőjét.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×