eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Breszt, 2018. július 16.Diego Maradona egykori argentin válogatott labdarúgó int egy autóból, miután megérkezett a fehéroroszországi Breszt nemzetközi repülőterére 2018. július 16-án. Az 57 éves legendás futballista ezen a napon három évre szóló szerződést írt alá, amellyel a fehérorosz élvonalban szereplő Dinama Breszt labdarúgóklub elnökévé vált. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Így emlékezik a világ az elhunyt Diego Maradonára

Hatvanéves korában szerdán elhunyt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája - jelentette be az egykori argentin klasszis jogi képviselője. A világbajnok labdarúgó halálát szívroham okozta.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyász hirdetett.

"Elvittél minket a világ legmagasabb pontjára, és tettél minket rendkívül boldoggá. Te voltál a legnagyobb közülünk. Köszönet, hogy velünk voltál, Diego. Hiányozni fogsz egész életünkben" - írta a politikus.

Nápolyban Maradonát pályafutása alatt és azt követően "istenként" tisztelték, a Napoli közleménye szerint a legenda halála "pusztító csapást" jelent a város és a klub számára is. "Gyászolunk, úgy érezzük magunkat, mint egy bokszoló, akit kiütöttek, teljes a sokk" - mondta Nicola Lombardo, a Napoli szóvivője.

Az FC Barcelona hivatalos Twitter-oldalán fejezte ki részvétét a világfutball egyik legnagyobb ikonjának halála miatt.

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok legendája rövid közleményében ezt írta: "Természetesen egy nap majd együtt rúgjuk a labdát ott fenn az égben".

Az Argentin Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalának borítóképén egy fekete gyászszalag látható, a szervezet bejegyzésében azt írta: "Te mindig a szívünkben leszel".

Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja közölte, ő egy baráttól, a világ pedig egy zsenitől búcsúzik. "Korunk egyik legjobbja volt, egy utánozhatatlan varázsló. Túl korán elment, de határtalan örökséget hagyott maga után és olyan űrt, amelyet lehetetlen betölteni. Nyugodj békében, sosem felejtünk el."

Lionel Messi úgy vélekedett, ez egy szomorú nap hazája, Argentína és a futball számára. "Elhagyott bennünket, de nem ment el, mert Diego örök. Emlékszem a csodaszép vele töltött pillanatokra, és részvétemet küldöm családjának és barátainak" - írta közösségi oldalán a Barcelona argentin ásza.

Nápoly, 2020. november 25.
Diego Maradona legendás argentin labdarúgó haláláról szóló papírlapot tart a kezében két féri Nápolyban 2020. november 25-én. Sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt Maradona 2020. november 25-én elhunyt.
MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco
Diego Maradona legendás argentin labdarúgó haláláról szóló papírlapot tart a kezében két féri Nápolyban 2020. november 25-én. Sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt Maradona 2020. november 25-én elhunyt. MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco

A brazil Neymar kijelentette, mindig emlékezni fog Maradonára. "Nagy örökséget hagytál ránk, a labdarúgás köszönetet mond neked" - fejtette ki.

Gary Lineker, az angolok korábbi válogatott csatára közölte, az elhunyt világbajnok generációjának legjobbja volt. "Alighanem minden idők legjobbja volt. Áldott, de zilált élete után remélhetőleg békét talál isten kezei között" - tette hozzá.

Marta, a többször is a világ legjobb női labdarúgójának megválasztott brazil csillag szerint Maradona egy isten volt a labdával. "Történelmi legenda, aki mindannyiunkat inspirált" - tette hozzá.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség UEFA elnöke arról nyilatkozott, hogy nemrég még kommunikált Maradonával. "Minden jót kívántam neki, és most óriási sokként ért a hír. Csodás játékos volt, aki zsenialitásával és karizmájával is kiemelkedett. Hős volt Argentínában és Nápolyban, aki fiatal és idős szurkolókat is lelkesíteni tudott" - tudatta a szlovén sportdiplomata.

Farhan Haq, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) a szóvivője azt mondta, nemrég beszélt Maradonával. "Sokak véleményét tolmácsolom, amikor úgy érzem, néha mintha megérintette volna Diegót isten keze."

Gianni Infantino FIFA-elnök azt mondta, sokan Maradona miatt lettek a labdarúgás szerelmesei. "Megismételhetetlen, amit ő tett a sportágért. Örök hálával tartozunk neki, amiért elvarázsolt bennünket a tehetségével, és amiért olyan egyedi volt. Minden futballmesében kiemelt helye lesz" - fűzte hozzá.

Magic Johnson olimpiai és ötszörös NBA-bajnok kosaras szerint a világ elvesztette a valaha élt egyik legnagyobb futballistáját. "Életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor találkoztam vele" - emlékezett vissza a Los Angeles Lakers legendája.

Michel Platini, a franciák Európa-bajnoka kiemelte, hogy Maradona minden technikai készséggel rendelkezett. "Megvolt mindene: bal láb, kontroll, lövés, gyorsaság. Azért, hogy elkerülje az ember a +levadászást+, a 70-es és 80-as években nagyon gyorsnak kellett lennie. Ő pedig futott és cselezett, cselezett, cselezett" - jelentette ki a korábbi UEFA-elnök.

A Bajnokok Ligája szerdai csoportmérkőzései előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a legendás futballistáról.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×