eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
** ADVANCE FOR WEEKEND EDITONS, MAY 29-30 **  FILE - In this June 29, 1986 file photo, Diego Maradona of Argentina, is lifted up as he holds the World Cup trophy after Argentina defeated West Germany 3-2 in the World Cup soccer final in the Atzeca Stadium, in Mexico City. (Ap Photo/Carlo Fumagalli, File)
Nyitókép: CARLO FUMAGALLI

Ma temetik Diego Maradonát Buenos Aires külvárosában

Csütörtökön tartják a szerdán elhunyt Diego Maradona temetését Buenos Aires északnyugati külvárosában.

Sebastián Sanchi, a néhai világklasszis labdarúgó szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, Maradonát a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.

Minden idők egyik legjobb futballistája szerdán 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát - és ezt a boncolás is megerősítette – szívroham okozta.

A koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahol csütörtökön napközben szurkolók tízezrei rótták le kegyeletüket.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Ezen a videón élőben követhető a búcsúztató:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×