eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: mlsz.hu

Maradona a magyarok ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is megemlékezett minden idők egyik legjobb futballistájáról, a szerdán elhunyt Diego Maradonáról.

Az MLSZ nekrológja szerint magyar csapatok válogatott és klubszinten összesen hat alkalommal találkoztak az argentin zsenivel, aki még a 17. születésnapja előtt, 1977. február 27-én a magyar válogatott elleni 5-1-es győzelem alkalmával debütált a nemzeti csapatban, majd 1990 őszén Budapesten is megmutatta tudását.

Az MLSZ írása szerint 1980-ban a magyar ligaválogatott, 12 ferencvárosi, két-két tatabányai, csepeli és dunaújvárosi játékossal a keretben egy hónap alatt 12 mérkőzésen lépett pályára Közép- és Dél-Amerikában. 1980. január 28-án a Maradonával felálló Argentinos Juniors volt az ellenfél. A rendes játékidőben Kakas László kivédte Maradona büntetőjét, de az argentin sztár két akciógóllal válaszolt erre. Magyar oldalról Ebedli és Szokolai talált az argentin kapuba, a mérkőzés 2-2-re zárult, büntetőkkel a hazaiak nyertek.

Egy év múlva, 1981. február 15-én a Mészöly Kálmán vezette magyar válogatott is szembe került az Argentinos Juniorsszal. Maradona ismét pályán volt, de nem talált a hálóba. Nyilasi Tibor góljával sokáig a magyarok vezetek, végül 1-1-re zárult a találkozó. A lefújás után közös csapatkép készült Maradonával a magyar válogatottról.

Maradona a magyar válogatott ellen az 1982-es világbajnokságon két gólt is szerzett, csapata azt a mérkőzést 4-1-re nyerte meg.

A Napoli játékosaként 1990-ben az Újpest elleni BEK-mérkőzésen Maradona két gólt lőtt Nápolyban a 3-0-s első mérkőzésen, majd pályára lépett a budapesti visszavágón is.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×