eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Leganés, 2018. február 21.Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából elhalasztott Leganés elleni mérkőzésen a leganési Butarque stadionban 2018. február 21-én. A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 3-1-re győzött. (MTI/EPA/JuanJo Martin)
Nyitókép: MTI/EPA/JuanJo Martin

Hiába a rossz széria, Zinedine Zidane nem izgul

Zinedine Zidane egykori világbajnok válogatott társának fia, Marcus Thuram hozta nehéz helyzetbe a Real Madridot a duplájával, de a blancók végül megmentettek egy pontot, így megszakította rémes BL-sorozatát.

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem kell "drámázni" a Bajnokok Ligája csoportkörében a Borussia Mönchengladbach vendégeként elért kedd esti 2–2-es döntetlen után, amely miatt Marco Rose, a németek trénere kicsit csalódott.

A házigazdák előzetesen eltervezett taktikája remekül működött, a stabil védekezésből indított gyors ellentámadások meghozták eredményüket, és amíg a Real nem tudott a kapuba találni,

a Gladbach 58 perc után Marcus Thuramnak, a világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram fiának duplájával már 2–0-ra vezetett.

A madridiak nagy erőket mozgósítottak a hajrában az egyenlítésért, és végül a 87., majd a 93. percben szerzett gólokkal döntetlenre mentették a találkozót.

A Real így elkerülte, hogy sorozatban negyedik meccsét is elveszítse a BL-ben: az előző kiírás egyenes kieséses szakaszában a Manchester Cityvel szemben maradt alul kettős vereséggel, az előző héten, a főtáblás küzdelmek első körében pedig a Sahtar Donyecktől kapott ki otthon 3–2-re.

"Nem szeretnénk drámázni, mert úgy gondoljuk, hogy nincs erre szükség. A csapat megmutatta, hogy képes reagálni, de ahogyan máskor is, most is győzelmi céllal léptünk pályára, és semmiképpen nem vagyunk elégedettek a döntetlennel" – kommentálta az eredményt Zidane.

"Amikor két gólt kapsz az utolsó percekben, és ezzel pontokat veszítesz, az nem túl kellemes érzés,

ezért kicsit csalódott vagyok" – nyilatkozta Marco Rose, a Mönchengladbach edzője, aki szerint a Real keretének minősége volt a döntő.

"Természetesen jobban akartunk védekezni egészen a lefújásig, de néha a szerencsére is szükség van ahhoz, hogy ne kapj gólt, és nekünk ma este nem volt szerencsénk" – tette hozzá Rose.

A B-csoportot a Sahtar vezeti négy ponttal, a második Mönchengladbachnak és a harmadik Internazionalénak egyformán 2-2 pontja van, a negyedik Real Madrid egy ponttal áll.

Jövő kedden a Gladbach a Sahtar vendége lesz Kijevben, a Real pedig az Intert fogadja majd.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×