eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában zárt kapuk mellett játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzés a Szusza Ferenc Stadionban, 2017. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A szabályok megengedik, hogy május végén folytatódjon a magyar bajnokság

Az OTP Bank Ligában és a másodosztályban leghamarabb május 23-án futballozhatnak újra, de van még bizonytalanság.

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” –jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A bejelentés szerint a rendezvények korlátozása továbbra is érvényben marad. Ennek értelmében Magyarországon ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani.

Ez azonban azt is jelenti, hogy a szabályok nem tiltják a zárt kapus sportesemény megrendezését, amennyiben az azon közreműködők száma nem haladja meg az ötszáz főt.

Az MLSZ múlt heti döntését értelmezve ez azt jelenti, hogy a csapatok folytathatják az edzéseket, s amikor az szakmailag indokolt, s eltelik a jelzett húsznapos határidő, zárt kapuk mögött folytatódhat az OTP Bank Liga.

A múlt heti bejelentés alapján úgy kalkulálható, hogy a következő forduló május 23-án lehet. A folytatás pontos menetrendjéről az MLSZ elnökségének kell döntenie.

„Ha lehetővé teszik, akkor elkezdjük a bajnokságot, az MLSZ elnöksége erről korábban állást is foglalt, és erről tájékoztatta a csapatokat is. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére” – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Brain Bar alapítójával folytatott csütörtöki beszélgetésben.

A Nemzeti Sport Online arra emlékeztet, az nem vált egyértelművé, hogy az edzésekre és a zárt körű meccsrendezésre vonatkozó engedély az egész országra vagy csak vidékre érvényes-e.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×