eur:
392.17
usd:
366.88
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ronaldinho egykori aranylabdás, világbajnok brazil labdarúgó (k) és a fivére, Roberto de Assis Moreira (j) távozik az asuncióni főügyészségről 2020. március 5-én. Ronaldinhót és testvérét előállították a paraguayi hatóságok, mert a gyanú szerint hamis dokumentumokkal léptek be az országba.
Nyitókép: MTI/AP/Jorge Saenz

Ronaldinho különleges helyen ünnepli 40. születésnapját

Ronaldinho, aki tizenöt évvel ezelőtt a világ legjobb futballistájának tartottak, minden bizonnyal börtönben „ünnepli” a negyvenedik születésnapját.

Ronaldo Assis de Moreira, azaz Ronaldinho 1980. március 21-én született, szombaton negyven éves. Minden bizonnyal az Asuncióntól 31 kilométernyire lévő, különlegesen őrzött börtönben tölti majd a napot, bátyjával, Robertóval együtt. Mint ismert, a testvérpárt két hete hamis útlevél használata miatt tartóztatták le a paraguayi fővárosban, egyébként egy korábbi ügyük miatt nem hagyhatták volna el Brazíliát.

A beszámolók szerint a fivérek egy közös szobában (inkább nevezhető annak, mint cellának) várják a büntetésük kiszabását, elválasztották őket a többi, közel kétszáz elítélttől. Kapnak újságot, a két ágy mellett légkondicionálóval, rádióval és televízióval is felszerelt a szobájuk.

Ügyük elbírálását állítólag nehezíti a koronavírus-járvány miatt Paraguayban is meghozott néhány rendelkezés, ügyvédjük, Sergio Queiroz a riói O Globónak elmondta, hogy várniuk kell mobiltelefonjuk bevizsgálására.

„A szakértők megígérték, hogy gyorsan ellenőrzik a telefonokat. Bár ez legalább egy hétig tart” – közölte az ügyvéd.

Doktor Queiroz szerint az Assis testvérek ártatlanok, de más források szerint helyzetül súlyosabbá válhat. A Reuters arról számolt be, hogy a paraguayi ügyészség mérlegeli Ronaldinho megvádolását pénzmosással is, a hamis útlevél felhasználása mellett. Emlékeztet arra, hogy a hajdani futballsztár és testvére a Dalia López Angyali Testvériség Alapítvány meghívására érkezett Paraguayba, amely helyi és brazil politikusokhoz is kötődik.

Brazil források szerint óriási a különbség az ügy brazil és paraguayi tálalása között. Előbbiek úgy vélik, a szomszédos országban politikai ügyet kívánnak kreálni az esetből. Sergio Moro brazil igazságügyi miniszter és a paraguayi belügyminiszter, Euclides Azevedo merőben más álláspontra helyezkedett. Azevedo megerősítette, hogy Mario Abdo Benítez paraguayi elnök kérte, hogy mélyebben, minden létező körülményre kiterjedően vizsgálják meg Ronaldinho ügyét, akit Jair Bolsonaro brazil elnök továbbra is a hazai turizmus tiszteletbeli nagykövetének nevez.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×