INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

milák kristóf

szerencsejáték zrt.

úszás

olimpia

Milák Kristóf világbajnoki ezüstérmes válogatott úszó a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.

Milák Kristóf kemény vállalása: utolérni Hosszú Katinkát

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Egyre több támogató áll Milák Kristóf mögé, aki nemrég a Szerencsejáték Zrt. legújabb kampányának reklámarca lett. A Honvéd világbajnok úszója az InfoRádiónak azt mondta: még szoknia kell, hogy az utcán saját magát látja a plakátokon. Az is elhangzott, akár 2032-ig, egy esetleges budapesti olimpiáig is folytatná pályafutását. A versenyző a hónap nagy részében Japánban edzőtáborozott, és hétfőn tért haza.

Milák Kristófnak több nap elteltével sem sikerült még tökéletesen az átállás az egy hónapos japán edzőtáborozást követően, de ez szerinte annak is köszönhető, hogy egyelőre még nem engedhették el az eddigi edzésmunkát és továbbra is "kőkeményen kell nyomni". Némi pihenésre csak a jövő héttől lesz alkalma – tette hozzá az InfoRádiónak nyilatkozó sportoló.

A Japánt másodjára megjáró világbajnok magyar úszó kiválónak értékelte az edzőtáborozást, semmilyen hátráltató körülménnyel nem szembesültek. Az uszoda, a konditerem, a szállás, az ellátás mind-mind magas színvonalú volt, a munka pedig gördülékenyen zajlott, annak ellenére, hogy nem voltak kevesen.

Milák Kristóf, köszönhetően a sokasodó támogatóknak, az utóbbi időszakban egyre több plakátról, hirdetésből köszön vissza. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: vicces és egyben érdekes dolog minél többször önmagát látnia, számára ez

új impulzus, amit meg kell még szoknia.

Azt, hogy a Szerencsejáték Zrt. kiemelt támogatottja is lett, rendkívül örvendetesnek tartja. Mint fogalmazott, egy professzionális cég karolta fel őt, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az együttműködés gyümölcsöző legyen. A reklámfilmforgatást élvezte is, meg nem is, viszont nagyon fárasztónak találta, miután a legtöbb alkalommal a késő esti órákban zajlottak a felvételek.

Akár Hosszú Katinkát is beérné

A tokiói olimpián a 100 és 200 pillangó mellett reálisnak látja, hogy megmérettesse magát 200 és 400 gyorson is, hiszen ezekben a számokban látszik, hogy magasabb szinteket is elérhet. Milák Kristóf kiemelte,

nem szeretne kizárólag egyszámos úszó lenni, hanem minél többet és többet akar elérni. Szeretné beérni akár Hosszú Katinkát is, hogy három arannyal térjen haza olimpiáról,

igaz, mint fogalmazott, ez nem most fog bekövetkezni, tisztában van a határaival, de egy 2024-es, 2028-as olimpiával úgy szeretne számolni, hogy több éremmel gazdagodjon

3+1 olimpia

A magyar klasszis tehát még legalább három olimpiával számol, de azt is elárulta, hogy ha 2032-ben esetleg Magyarország adna otthont az ötkarikás játékoknak, akkor "sajnos" ki kellene tolnia a pályafutását addig. Bár nem tudja, hogy mentálisan hogy bírná, mégis reméli, hogy egy ilyen lehetőség bekövetkezik.

Az idei év utolsó megméretése a rövidtávú országos bajnokság, amelyen a célja – ahogyan már korábban is – a maximális csúcsterhelés. Minél több számban szeretne indulni, minél változatosabban, pillangón, háton és gyorson is, de akár 100 és 200 vegyesen is a rajtkőhöz állhat. Mindenféleképpen szeretné kiadni magából azt, ami még benne van, és ezt követheti majd egy hosszabb, aktív pihenő.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Milák Kristóf felteszi a lécet: "szeretném beérni Katkát"
 
Milák Kristóf a Tippmix arca lett – Czepek Gábor, Szerencsejáték Zrt.
 
Milák Kristóf akár még 2032-ben versenyezne
 
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Milák Kristófról
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018