eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: a cél, hogy mindegy legyen, mikor úszom

Fő számaiban, 200 és 100 méter pillangón mindenképpen elindulna a májusi budapesti Európa-bajnokságon Milák Kristóf. A világbajnok úszó az új évet edzőtáborokkal kezdi, és bár lesznek változások a felkészülésében, az olimpia előtt drasztikusan nem alakul át a programja.

Év elején kétszer három hétre meleg égövi edzőtáborba vonul a 200 méteres férfi pillangóúszás világcsúcstartója, Milák Kristóf. A Honvéd sportolója az InfoRádióban elmondta, számos régi-új társa lesz a felkészülési időszakban.

"Próbálok minél több versenyre eljutni, hogy otthon érezzem magam a versenyzésben. A cél, hogy mindegy legyen, mikor úszom 200 pillangót vagy bármi mást, meg tudjam úszni azt az időeredményt vagy helyezést, amit szeretnék" - fogalmazott.

A 2019-es diadalmenet is fontos neki, hogy 2020 első felében is jól teljesítsen, például a márciusi országos bajnokságon vagy a májusi, budapesti Eb-n - ismert, az olimpia az év második felének fő versenye -, erre lesz is esélye, mivel

a Duna Aréna versenymedencéjének "minden cseppjét" ismeri.

Azért van, ami nyomasztja a gigauszodában; épp a nagy mérettel kapcsolatban az a meglátása, hogy lehetne kisebb a belmagasság és közelebb a falak, így ugyanis kicsit nyomasztó, rideg a medencetér.

De a lényeg: "én tudom, hogy kell ebben a medencében úszni, napi szinten megcsinálom, kedvenc medencém is. Versenyzésre nagyon jó, edzésre túl tágas és csöndes" - tette hozzá.

A hazai Eb-t "kitűnő motivációnak" nevezte a későbbi olimpiára is, és a plakátok sem lesznek neki újak - a saját óriási arcképével.

Elárulta azt is, mely számokban indulna az Európa-bajnokságon.

"200 és 100 pillangón mindenféleképpen, arra gondolva, hogy Csaba bá (Sós Csaba szövetségi kapitány - a szerk.) szeretne indítani a 4x100-as és 4x200-as váltóban. Számolni fogok ezzel. Akár egyéni gyors számban is indulhatok, de ez igazából mind akkor derül ki, amikor az országos bajnokságot le fogom úszni, akkor teszem le az ikszeimet az Eb, illetve az olimpia számaira" - mondta.

Milák Kristóf úgy érzi, az élete nem változott meg 2019-ben Michael Phelps világcsúcsának megdöntése után sem, ugyanaz maradt, aki volt, az érdeklődés pedig az év végére ugyanúgy lecsillapodott, mint tavaly. 2020-ban viszont egy kis edzésreform jön, "finomhangolás". "Az nem kérdés, hogy oda fogom tenni magam a versenyeken" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×